Policajac iz Unutrašnje kontrole, pripadnica BIA i bivši policajac uhapšeni zbog šverca kokaina

Uhapšeni su policijski službenik Unutrašnje kontrole policije D. J. (41), njegova supruga pripadnica BIA D. J. (39), bivši policijski službenik K. M. (44) i građanin Ž. F. (34) iz Aranđelovca.
Policajac iz Unutrašnje kontrole, pripadnica BIA i bivši policajac uhapšeni zbog šverca kokaina
Foto: 021.rs
Uhapšeni su jer se sumnja da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovali iz EU u Srbiju i Crnu Goru.
Osumnjičeni D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, proveravao kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove grupe. 
On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU. 
 
D. J. pripadnica BIA je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove grupe. 
 
Sumnja se da je K. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU i prikupljanju novca od prodate droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore. 
 
Osumnjičeni Ž. F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru.
 
Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati.
  • Дуле

    03.08.2022 23:54
    Ни америчка ДЕА не спречава производњу и дистрибуцију наркотика него елиминише аматере из државног посла.Ови се осилили.
  • Kosta

    03.08.2022 17:50
    Tipicne SNS patriote
  • /

    03.08.2022 16:02
    /
    i onda ovi desnjaci nece da priznaju kako su one scene sa isaranom tacnom u svatovima srpska svakodnevnica.
    to se desava svuda gde pice ceca i turbofolkeri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.