VIDEO Diskriminacija u spotu "Puteva Srbije": Muškarci smireni, a žene bahate i nervozne

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kritikovala je danas spot "Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život!" kao još jedan rodno diskriminatorni spot.
Ona je, reagujući na spot "Puteva Srbije” i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla da veruje da će taj spot uticati na svest vozača o značaju i upotrebi zaustavne trake na auto-putevima i istakla da je ta poruka važna, ali je dodala da i on doprinosi širenju rodnih stereotipa i predrasuda o ženama i muškarcima.
"Kao država borimo se protiv diskriminacije prisutne u društvu, ovo je godina borbe protiv rodnih stereotipa, ali kada vidimo da javne institucije, svesno ili ne, doprinose njihovom širenju, shvatamo koliko je dug put do rodne ravnopravnosti", rekla je Mihajlović.
 
"Vidite smirenog muškarca, sina koji je racionalan, majku i ćerku nervozne i bahate. Da li je to zaista poruka koju želimo da pošaljemo? Da su muškarci ti koji smiruju situaciju i uvek su mudri i u pravu, a žene prave problem", navela je potpredsednica Vlade.
 
Ona je ukazala da je to još jedan od rodnih stereotipa koji je štetan i ne doprinosi izgradnji modernog društva u kojem su i žene i muškarci jednako poštovani.
 
  • hm

    04.08.2022 07:56
    Balkan kao i obično vozi u rikverc po svim pitanjima. Niste slučajno centralna Afrika Evrope. Onaj kome je ovo simpatično ili smešno, ili nevažno, da se zapita da li je samo izuzetno niske inteligencije, ili je uz to i zao.
  • Ighy

    03.08.2022 22:17
    Pa zar nisu?
    E vala jeste i nervozne,dzangrizave,smotane,pravite se pametne,ima vas i glupih i onih sto se prave pametne...ali nam trebate...sta sad.
  • Лиманац

    03.08.2022 21:41
    Не вози зауставном!
    Нема ни говора о било каквој дискриминацији.
    Порука је јасна и нема везе са тим да ли је неко мушкарац или жена.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.