Milica Šarić na čelu CINS, Čečen podneo ostavku

Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije usvojio je na današnjoj sednici ostavku Branka Čečena na mesto upravitelja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.
Na njegovo mesto je imenovao Milicu Šarić, dosadašnju glavnu urednicu CINS-a.
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je neprofitna nevladina organizacija, posvećena istraživačkom novinarstvu, čiji je osnivač NUNS.
Čečen je na čelo CINS-a došao 2010. godine i u prethodnih 12 godina utemeljio je pouzdanu i respektabilnu redakciju, koja je za svoje istraživačke tekstove zaslužila brojne domaće i međunarodne nagrade, navodi NUNS u saopštenju.
 
S obzirom na to da su redakciju uvek činili uglavnom mladi novinari, Čečen je tokom mandata izveo na novinarski put brojne koleginice i kolege, koji su danas poznata i priznata novinarska imena.
 
"Članovi Izvršnog odbora NUNS i zaposleni u Sekretarijatu našeg udruženja i Centru za istražovačko novinarstvo Srbije žele mu sreću u daljem radu, uvereni da će i na novom poslu istrajavati u poštovanju Kodeksa i novinarskih standarda", navodi NUNS.
 
Milica Šarić je do sada obavljala funkciju glavne urednice CINS i IO NUNS smatra da je ona logični izbor za naslednicu Branka Čečena, s obzirom na to da je i sama učestvovala u etabliranju CINS kao jednog od najpoznatijih i najpouzdanijih nezavisnih medija u Srbiji. Nova upraviteljka se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a od oktobra 2018. je glavna i odgovorna urednica CINS. U 2017. godini dobila je EU nagradu za najbolju mladu istraživačku novinarku u Srbiji.
 
Deo je istraživačkog tima koji je iste godine osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i nagrade "Anthony Lewis" za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.