Jagodina šalje još jednu delegaciju u Paraliju, traži prevoznika za 480 ljudi

Autobuski prevoz 480 članova delegacije u Paraliju, Grad Jagodina je spreman da plati 2,1 milion dinara (oko 18.000 evra) vidi se u tenderu.
Jagodina šalje još jednu delegaciju u Paraliju, traži prevoznika za 480 ljudi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako piše Nova ekonomija, Jagodina je ove godine više puta slala delegacije po letovalištima, pored Paralije i u egipatsku Hurgadu, za šta je do sada ukupno plaćeno više od 20 miliona dinara (skoro 180.000 evra). 
Delegaciju koje će se u Paraliju uputiti krajem avgusta činiće poljoprivrednici, zdravstveni radnici, članovi udruženja građana, sveštenici, novinari i "članovi privredno-političke delegacije".
Gradska uprava za budžet, finansije, privredu, poljoprivredu i investicije je oglasila nabavku usluge autobuskog prevoza sa rokom za podnošenje ponuda do 15. avgusta.
 
Polazak iz Jagodine za Paraliju je 26. avgusta, dok je povratak iz Paralije planiran 31. avgusta. 
 
Od prevoznika se traži da ima najmanje šest zaposlenih vozača u stalnom radnom odnosu, kao i da u zakupu ili vlasništvu poseduje najmanje šest autobusa visoke turističke klase (starosti do sedam godina), sa minimum 81 mestom za sedenje (uključujući i vozačko mesto), klase euro 6 ili euro 5. 
 
Po objavljenim tenderima, vidi se da je Jagodina u Paraliju slala delegaciju od 400 ljudi i u maju. Hotelske usluge za 400 ljudi, od 20. do 24. maja, prema objavljenom ugovoru, Jagodina je tada platila 6,42 miliona dinara (bez PDV-a) firmi "Ziskos travel-servis" iz Paralije. 
 
Ugovor za autobuski prevoz majske delegacije Jagodina je zaključila na vrednost od 1,6 milion dinara (sa firmom Zoran Reisen), ali je dva dana nakon dodele ugovora cena prevoza povećana na 1,79 milion dinara, zbog "izmene programa putovanja i dodatne usluge prevoza članova delegacije minibusom".
 
Prethodno je za putovanje u Hurgadu gradska uprava Jagodine platila 6,7 miliona dinara, odnosno blizu 57.000 evra. Na put su u aprilu išli zdravstveni radnici i privredno-poltička delegacija, vidi se iz dokumentacije sprovedene javne nabavke, piše Nova ekonomija.
 
Posao pružanja hotelske usluge dobila je tada egipatska firma Titanic For Investment & Development iz Hurgade, koja je ujedno bila i jedini ponuđač. Karte za avionski prevoz do Hurgade obezbedio je Travelend, sa kojom je Jagodina zaključila ugovor na nešto više od šest miliona dinara. 
 
Predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković Palma više puta je napomenuo kako se putovanja organizuju o "trošku donatora".
  • RobinHud

    28.08.2022 23:37
    SAD IL' NIKAD!
    Dragi moji "popovi", "poljoprivrednici", "zdravstveni radnici", "članovi udruženja", "lekari", "novinari", drugim rečima, profesionalni botovi i drugi kojima imponuje da vas Palma vodi negde.
    Pa i niste za bolje! Stidim se u ime svih vas što vam nije važno ni ko vas vodi ni odakle je novac kojim se plaća vaše dostojanstvo.
    Zar ne bi bilo bolje da vam je taj Palma obezbedio mogućnost da zaradite novac, pa da svojim parama da idete gde hoćete i kad hoćete.
    Ma samo neka je džabe, a i sami znate da kod Palme i Vučića ništa nije džabe! Da li ste se ikada zapitali kakav je interes nekoga da daje stotine hiljada evra da bi ste vi igrali kolo u moru, ili da biste punili šta mislite čije hotele u Paraliji. Pa ako vam je svejedno onda ste zaista na pravom mestu, tu u Paraliji sa Palmom kao dekor prilikom otvaranja ulice sa njegovim imenom u znak zahvalnosti braće Grka zato što Palma troši ogroman novac za upoznavanje Paralije umesto da novac troši u svojoj zemlji pokazujući građanima Jagodine lepote Srbije.
    A da sve nije džabe, kako na prvi pogled može da izgleda, je slika takozvane Jagodinske opozicije koju čine neki Bunt i Dule šećer, neki Jeličić koji moraju kao znak podrške Palmi da pevaju " ne može nam niko ništa"
    SAD IL' NIKAD!
  • Jagodinac

    06.08.2022 18:44
    Uskracuju drugima
    Ne placaju nadoknade asistentima koji cuvaju invalide.
  • /

    06.08.2022 11:29
    /
    samo da ne igraju kolo u vodi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija