Korona u Srbiji: Preminulo devet osoba, više od 4.000 pozitivnih

U poslednja 24 sata, u Srbiji je preminulo devet osoba od posledica korona virusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
Korona u Srbiji: Preminulo devet osoba, više od 4.000 pozitivnih
Foto: 021.rs
Na koronu je testirano 9.787 osoba, od kojih je 4.182 bilo pozitivno.
Na respiratorima je 31 pacijent.
Ukupno je u bolnicama 680 obolelih.
 
U Srbiji su od početka epidemije potvrđena 2.164.435 slučaja infekcije.
 
Do sada je preminulo 16.356 obolelih, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
 
Procenat smrtnosti je 0,76 odsto.
 
Urađeno je do sada 10.335.327 testova.
  • dr Nikola

    08.08.2022 11:52
    Mi sigurno imamo do 40.000 pozitivnih od corone svaki dan,epidemija jeste dostigla bioloski maksimun i kada se to desi epidemioloska kriva krece da pada,kod corone ta kriva teze pada sto nije dobro i tesko sada i raste sto je dobro.


    Ta kriva stagnira nije kao rolerkoster kao sto smo imali pre 7meseci.


    Citam epidemiologe koje najavljuju talas na jesen i zimu taj famozni talas je krenuo pre mesec dana i on svemu sudeci ce trajati najvise do kraja avgusta 2022godine.


    Obicno virus ima svoj tok u cirkulaciji i on tece tako sto se u pocetku bude jako infektivan,smrtonosniji,opasniji,sredina epidemije virus bude slabiji manje infektivan bude,letalitet bude manji, i kraj epidemije virusi budu jos vise slabiji i infektivniji,letalitet bude 0,34%.

    Kod corone nije takav slucaj sto nije uobicajeno za koronaviruse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.