Lopandić: Srbija se svrstala među crne ovce u Evropi zbog neuvođenja sankcija

Potpredsednik Evropskog pokreta Duško Lopandić izjavio je da je Srbija propustila pravi trenutak kada je reč o pridruživanju bar nekim merama EU prema Rusiji.
Lopandić kaže da je Srbija time sebe svrstala među "crne ovce" u Evropi.
"Za zapadne zemlje prioritet na Balkanu je očuvanje stabilnosti, tako da nam još uvek donekle 'gledaju kroz prste'. Međutim, dugoročno, ovakva politika sigurno šteti, kako u pogledu slike Srbije u evropskm javnom i političkim mnjenju - posledica je i sadržaj rezolucije Evropskog parlamenta - tako i kada se radi o našem širem međunarodnom položaju", rekao je Lopandić.
Lopandić, koji je i Član pokreta "Srce" Zdravka Ponoša, ocenio je da je činjenica da u poslednje vreme nema primetnog isticanja predstavnika vlasti o tome da Srbija skoro jedina u Evropi nije uvela sankcije ukazuje na mogućnost promene.
  • Osiromaseni uranijum

    09.08.2022 16:42
    Jeli to ovaj zagovara da se Srbija protiv Rusije pridruzi u ratu Nato-u koji je bacio osiromaseni uranijum na Srbiju ? A Nato je i okupator na Kosovu, i proterivac Srba iz Krajine. Sve sto ovim pritiskom mogu da dobiju je da Srbija potpuno predje na stranu BRIKS i ODKB. U danasnje vreme nije pametno uvoditi sankcije nuklearnoj sili, to nije samo stvar neutralnosti, nego i stvar opasnosti. Tu opasnost bi ovih svega 30-tak drzavica koje su uvele sankcije Rusiji mogle da plate skupo. Ne treba se igrati sa nuklearnim silama i ne treba im uvoditi sankcije jer to je opasno
  • @Piplfoks

    09.08.2022 14:44
    Znam da ne radite za sendviče sa majonezom i podrigušom. Pa jel' bar Big Mek mek ko' duša?
  • Piplfoks

    09.08.2022 14:11
    @Ptić Rugalac

    Rešiće to uspešno i bez mene, kao što i vas bez problema rešavaju. Doduše, bilo bi efikasnije da su malo jače uprli '99-te, ali i kad vas ovako sporo i bolno cede je ok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija