FOTO: Ratari blokirali most na Velikoj Moravi, traktorima idu iz i Stare Pazove do Batajnice

Protest poljoprivrednika zbog cene suncokreta počeo je u okolini Požarevca.
Kako je za FoNet rekao predsednik Udruženja  "Stig" Nedeljko Savić, učesnici protesta su sa 250 traktora blokirali Moravski most.
Savić je istakao da je jedini zahtev Udruženja poljoprivrednika "Stig" taj da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni.
Rekao je da je to udruženje bilo uključeno u "pregovore i dogovore" sa Ministarstvom poljoprivrede.
 
"Mi smo te dogovore trpeli, bili smo na 30 takvih sastanaka i ništa nije postignuto. Upućuju nas na uljare, ali i one imaju problem, a taj problem bi trebalo da reši država, jer ga je ona i napravila", rekao je Savić.
 
 
Proteste u još nekoliko gradova, uključujući i protestnu vožnju traktorima od Stare Pazove do Batajnice najavilo je udruženje Inicijativa za opstanak srpskog poljoprivrednika.
 
Skup je počeo u 11 čadova u Staroj Pazovi a krenuli su ka Batajnici.
 
Zahtevaju da otkupna cena suncokreta za tonu bude 700 evra kao i da imaju olakšice za gorivo.
 
"Dajemo ministarstvu rok od 48 sati da odgovore na naše zahteve u suprotnom ćemo radikalizovazi proteste", rekao je za N1 predstavnik Inicijative Radoslav Adamović.
 
U protestnoj vožnji učestvuje tridesetak traktora i nekoliko automobila, a poljoprivrednici su istakli da blokade danas na ovom potezu neće biti kao i da je ovaj skup prijavljen policiji, koja se nalazi na licu mesta.
 
  • Saša

    10.08.2022 15:52
    Ima svega
    Niti država zna šta radi, a verovatno neko i koristi situaciju i bogati se naravno ne poštenim putem, a i poljoprivrednici baš ne moraju kupovati nove John Deere traktore, valjaju i polovni, evo ja dobro zarađujem polovinom mašinom, nije mi lako. Voleo bih da imam novu ali dobro mi je i ovako.
  • Vladan

    10.08.2022 13:28
    @Grof Sekereshi

    Pozdravljam svaku blokadu likova popit tebe. Sve što ti država uzima, treba jače i više.
  • Grof Sekereshi

    10.08.2022 04:23
    @Ne okreći se tigre
    Licemerno do besvesti, nego sta jarane.

    Dakle mene ti poljoprivrednici blokiraju na drumu da bi dobili novce iz budzeta koje oni smatraju da treba da dobiju iako svetske berze kazu da treba da dobiju 30% manje od onoga sto traze. A pri tome drzava mene oporezuje kroz platu, kroz poreze na firmu, akcize na gorivo, kroz PDV i sve to stavlja u budzet da bi taj novac davala poljoprivrednicima, radnicima Zastave i ostalim neradnicima u ovoj kriminalnoj drzavi. I jarane nije u pitanju politika nego MOJI novci, samo MOJI novci. No Srbija je tu gde jeste zato sto se tudje i zajednicko arci do besvesti.

    Hrana je odavno prestala da bude strateski proizvod, ima je i dovoljno na svetskom trzistu, jeftinija je od one koju nasi vajni poljoprivrednici proizvode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija