Mihajlović: Cena peleta ograničena, sledi pomoć Srbijašumama

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je cena peleta ograničena i da će inspekcije u narednom periodu obavljati kontrole kako bi se osiguralo poštovanje mera.
Mihajlović: Cena peleta ograničena, sledi pomoć Srbijašumama
Foto: 021.rs

Ona je kazala da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni, na osnovu uredbe koju je Vlada donela i da sada predstoje aktivnosti da se pomogne Srbijašumama da na tržištu ima dovoljno sirovog drveta.

"Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima", rekla je Mihajlović.

Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime i da se na tome radi već godinu dana.
 
"Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Кriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji", navela je Mihajlović.
  • Subvencije??!!

    10.08.2022 20:11
    Srbijašumama??
    Gospode, ljudi kada biste samo videli šta rade šumama Srbije, Srbijašume. Verujte mi to je za plakanje, mi ne zaslužujemo ništa.
  • Kuzman

    10.08.2022 17:10
    Ova da je u normalnoj državi davno nebi bila ministarka
  • Lala

    10.08.2022 15:49
    E nema
    Šta vredi što ste vi ograničili cenu peleta,prvo kad je enormno poskupeo,a drugo kad ga opet nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.