Zdravstveni inspektor podneo krivičnu prijavu protiv doktora iz "Balans Medike"

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je krivična prijava republičkog zdravstvenog inspektora protiv doktora S.Ð. zaposlenog u klinici "Balans Medika".
Zdravstveni inspektor podneo krivičnu prijavu protiv doktora iz "Balans Medike"
Foto: Pixabay

Krivične prijave su podnete i protiv NN lica iz Gradskog zavoda za urgentnu medicinu i NN lica Instituta za ortopediju "Banjica".

Uz krivičnu prijavu dostavljena su i druga obaveštenja koja se tiču dozvola i licenci za rad, utvrđena tokom inspekcijkog nadzora Odeljenja zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
Prema podacima Lekarske komore Srbije doktor S.Ð. poseduje licencu kao specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a prema podacima Ministarstva zdravlja ne poseduje dozvolu za obavljanje metoda komplementarne medicine, odnosno hiroprakse.
 
Prema podacima zdravstvene inspekcije, "Balans Medika" od 15. juna 2007. godine ne poseduje rešenje Ministarstva zdravlja za obavljanje zdravstvene delatnosti.
 
U aktuelnoj bazi Agencije za privredne registre na istoj adresi upisano je "Kim Extrade doo Beograd - Ogranak Balans Medika Beograd", šifra i naziv delatnosti - Delatnost nege i održavanja tela.
 
Zdravstvena inspekcija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv "Balans medike", kao i protiv zdravstvenih radnika koji su u njoj pružali zdravstvenu zaštitu, a izrekla je i zabrane oglašavanja i obavljanja zdravstvenih usluga i delatnosti "Kim Extrade doo Beograd-Ogranku Balans Medika".
 
Tužilaštvo podseća da je 11. jula obavešteno da je 24. marta ove godine u 16.40h iz privatne klinike "Balans medika" u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen M.Ð. (58) koji je u toj klinici bio na tretmanu radi nameštanja prvog vratnog pršljena.
 
Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, a potom mu je na Institutu konstatovana fraktura prvog vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. M.Ð. je preminuo 9. juna na Institutu za ortopediju.
 
Odmah po prijemu obaveštenja o smrti pacijenta, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog da se obavi obdukcija, a potom i nalog da Ministarstvo zdravlja obavi neophodne provere.
 
Po dobijanju obdukcionog nalaza, tužilaštvo će naložiti i sudsko-medicinsko veštačenje i eventualno druge provere pre donošenja odluke u ovom slučaju.
  • @

    12.08.2022 11:34
    Ovako stoje stvari na terenu: obavljaju u Novom Sadu, rešetaju sve inspekcije redom, redovno i revnosno. Potpuno ste ovde bezbedni. U Begradu - kao da ste na drugoj planeti, a ne drugom gradu, potpuna hajdučija i radi ko šta stigne, nikakva kontrola ne postoji i nikakva pravila.
  • Ns

    12.08.2022 03:15
    Treba covek da umre, da bi inspekcija proverila ko sve radi u zdravstvu. Obavljaju li inspekcije redovne preglede raznoraznih ustanova ili se sete samo kada ze nesto desi?
    Siroma covek, bas mi je zao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija