Vučić: Vojnicima od 1. januara plate veće za 25 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1. januara naredne godine plate vojnim licima biti veće za 25 odsto.
Vučić: Vojnicima od 1. januara plate veće za 25 odsto
Foto: 021.rs (arhiva)
"Što se vojske tiče, imam izvanrednu vest za vojna lica, za vojnike, razvodnike, desetare, podoficire, oficire, vojnike po ugovoru, od 1. januara sledi povećanje od 25 odsto", rekao je Vučić za TV Prvu.

To je, kako je rekao, u ovakvim uslovima, treće godine krize, zbog kovida i ratova, "neverovatno povećanje".

"To znači da ko danas ima platu od 60.000, poput vodnika, imaće 75.000 dinara. Na godišnjem nivou, to su tri plate više, to je ogromno povećanje", rekao je Vučić.
 
On je naveo da država time želi da poboljša popunjenost vojske.
 
"Slaba nam je popunjenost prve i druge brigade, Beograd i Vojvodina nam u tom smislu ne postoje, tu je vrlo niska popunjenost. Jug Srbije nam popunjava vojsku, treća i četvrta brigade, od Vranja do Kraljeva, to nam je vojska", rekao je Vučić.
 
Cilj je, kaže, da ljudi vide da i u vojsci mogu da budu dobro plaćeni.
  • Mlada Vojvođanka

    13.08.2022 16:56
    Samo napred! Što više budalastih predloga narodu da ne vidi gladnu zimu bez struje i grejanja s koronom dok sedi po zatvorima svojim stanova! NaPRDNO zlatno doba!
  • Bojan

    13.08.2022 09:20
    ...
    Dakle sledi dalje ceđenje privatnog sektora da se namakne novac za revolucionarne ideje ovog ekonomskog stručnjaka...bez dana radnog staža van politike.
  • Zoran

    13.08.2022 09:03
    Kasno Lepi, svi odoše, ne samo iz vojske, već i iz zdravstva, državne uprave... Zato nemaš nikoga. Svako zaslužuje svoje saradnike. Eto ti sendviĆi, pa sa njima vodi državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.