Nastavljaju se gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka četiri sata

Gužve na graničnim prelazima širom zemlje nastavljaju se i ovog letnjeg vikenda.
Nastavljaju se gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka četiri sata
Foto: 021.rs

Ove subote zabeležen je veliki broj vozila na graničnom prelazu sa Mađarskom Horgoš, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje, a gužve su i na prelazima sa Hrvatskom Batrovci, kao i Preševo sa Severnom Makedonijom.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima beleže se duža zadržavanja vozila, pa tako vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju 240, a na Horgošu 2 zadrzavaju se 120 minuta.
Na Kelebiji, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna i teretna motorna vozila je 120 minuta, a na Gradini, na ulazu i izlazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, saopštili su Putevi Srbije.
 
Čekanja ima i na prelazima Jabuka i Špiljani sa Crnom Gorom u oba pravca, kao i na granici sa Bosnom i Hercegovinom na prelazu Sremska Rača. Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.
 
Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 17 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je pet traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje u funkciji čak njih šest.
Ove subote na ulazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija nema gužve, dok je na izlazu kolona vozila u dve trake.
 
Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno pet traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a na izlazu automobili čekaju u pet traka, dok je u šestoj kolona autobusa.
  • Zebra

    13.08.2022 19:38
    Horgoš je zlo i kad nije sezona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.