Ratari iz Šumadije nastavljaju ka Beogradu, hoće da ih Nedimović lično primi: Do sada je lagao

Poljoprivrednici iz Šumadije koji su ovog popodneva krenuli traktorima za Beograd kažu da ne odustaju od puta.
Ratari iz Šumadije nastavljaju ka Beogradu, hoće da ih Nedimović lično primi: Do sada je lagao
Foto: 021.rs
Ratari sa kojima je razgovarao reporter N1 kažu da ne odustaju sve dok ih lično ne sretne ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ne uruči im dokument u kome će biti sve što je dogovoreno. 
 
 

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević za N1 kaže da ne odustaju sve dok ih Nedimović lično ne sretne, da im taj dokument, i pruži im ruku, "jer mi na selu kad nam neko pruži ruku, to je nama dovoljno".

"Do sada nas je uvek slagao, a sad bi morao da nam da taj dokument", poručuje Milošević.
 
Upitan kakav im je plan kad stignu u Beograd, on kaže da će se parkirati ispred vlade i sačekati sutrašnji radni dan ministarstva.
 
Prema procenama poljoprivrednika, koji ne idu auto-putem, već starim putem, očekuje se da u Beograd stignu između 21.30 i 22.00.
 
Podsetimo, RTS je objavio da je postignut sporazum između ratara i države. Još uvek se ne zna da li su i poljoprivrednici iz dela Vojvodine koji protestuju u Novom Sadu prihvatili dogovor. 
  • Parovi brat

    18.08.2022 15:04
    Videli seljaci da prolazi pa ajde......
  • Boca69

    18.08.2022 10:10
    O kakvom dokumentu govori ovaj čovek?Ja nisam jeo maline ne pamtim jer su skupe.Jedem kineski beli luk ,paradajz iz Albanije i Turske,krompir iz Francuske i Holandije ,zeleniš iz Španije,jabuke iz EU,kupine i borovnice samo gledam .Povrće i voće iz Srbije ne mogu da operem koliko je masno od raznog otrova .Našem seljaku se ništa ne isplati da proizvede i iznese na pijacu .Najviše mu se isplati da sedi ispred seoske prodavnice i pije pivo i psuje državu dok je mlad a kad ostari da je isto psuje jer nema dobru penziju koju nije hteo ni da plaća kako treba.
  • Bubica

    17.08.2022 01:58
    Ma evo sve provlasiti elementarnom nepogodom za njih, da imaju izgovora... Ako susa, zbog toga nema, kad pada kisa, previse palo.... Mali poljoprovrednici jedva prezivljavaju, oni su i sad na njivama, dok veliki blokiraju gradove jer im nikad nije dovoljno novca. Da se ne isplati, ne bi se bavali poljoprivredom. Blokade ne prave stari traktori, vec oni koji kostaju kao manji stan u Subotici... A nemaju jedan takav, vec celo dvoriste puno... Ljudi jedva kredite isplacaju 40g za stanove, a oni kupuju traktore i ostale masine od beneficija. Jos se zale da im je puno placati 35.000 dinara za osiguranje i penzioni fond godisnje... Za najobicnijeg radnika poslodavac skoro toliko da mesecno. Ja ispite padala zbog njih pre 10 godina, pesacila kroz NS, ali i van grada po vrucini u junu, nisam stizala na fax jer nisu pustali buseve, a jos sedeli i dobacivali odvratne stvari devojkama redom... Stvarno su za pohvalu. Ako uspeju ista da se dogovore, to ce opet velikima biti od koristi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija