Ratari upozorili Brnabić: Zbog podvale nećemo potpisati predloženi tekst, protest nije gotov

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije obavestila je Anu Brnabić da neće potpisati tekst koji je predložila udruženjima ratara, zbog podvale nastale prekrajanjem postignutog dogovora.
Ratari upozorili Brnabić: Zbog podvale nećemo potpisati predloženi tekst, protest nije gotov
Foto: 021.rs
Inicijativa je zatražila od nje da "dobro pročita" njihove zahteve kako bi mogli da nastave pregovore.
U pismu upućenom premijerki se ističe da su se nezadovoljni ratari sklonili sa ulica, ali da protest nije završen.
"Sa ulica smo sklonili traktore iz razloga da ne destabilizujemo našu državu u vreme pregovora u Briselu", navodi se u pismu Inicijative  u kome se ističe spremnost poljoprivrednika za nastavak pregovora.
 
"I od sada šta dogovorimo odmah potpisujemo pasus po pasus da ne bi došlo ponovo do podvale kao u zgradi Banovine u Novom Sadu, kada je dogovoreno prekrojeno", dodaju ratari.
 
Inicijativa za opstanak poljoprivrednika naglašava u pismu premijerki Ani Brnabić da je neophodno da "od danas iznalazimo rešenja za 2023, ali pod hitno i odmah", za subvencije po hektaru, dizel gorivo bez dela akciza, veštačko đubrivo subvencionisanje u određenom procentu, naknade za odvodnjavanje za celu teritoriju Srbije i iznalaženje rešenja za proglašenje elementarne nepogode.
 
U pismu se ocenjuje da će žetva i berba jesenjih plodova biti vrlo siromašna i da će kratko trajati.
 
Inicijativa traži od premijerke da polovinom septembra nastave pregovore. 
  • Mucenik

    19.08.2022 14:17
    Prazni su nam dzepovi
    Pa ja zbog nekoliko parcelica od po 2 ara moram da bulumenti isplatiti 135000a dohodak_pronos 20 kila luka 100lg grozdja 50 kg paprike i 2 tikve vrednost 50e ali penziono i zdravstveno preko poljoprivrede mora ,a od kojih prihodaa samo da njihovi dzepovi budu puni _udri po bednom seljaku
  • Niki

    19.08.2022 09:20
    Najbolje da vi ništa neradite a država tj.narod dade pare i super...sam vas bilo.Niko ne pita kako je radniku koji radi za minimalac i ćuti.
  • ja

    18.08.2022 23:52
    @prevareni ratar

    pa ako ste platili porez na imovinu onda je to dokaz da je imovina vaša. Sama država je slanjem rešenja za porez to priznala. Nema pravo da se žali odnosno žalba može biti pobijena sa tim rešenjem.

    Sada idite sa tom potvrdom o uplati i rešenjem za plaćanje poreza kod izvršitelja i započnite preuzimanje svoje imovine jer na to imate pravo.
    Žalba ne odlaže izvršenje. Dokaz imate 2 presude. Ukoliko vam Sud nije naložio da čekate - nemojte čekati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.