Razrešeno 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu po skraćenom postupku

Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova i izabrala nove, glasovima 57 odbornika.
Promene direktora izglasane su u preduzećima "Apoteka Beograd", Gradskom centru za socijalni rad, Prihvatilište za odrasla i stara lica, "Putevi Beograd", "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Beograd put", kao i u "Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda".
 
Nove direktore dobila su i preduzeća "Infostan i tehnologije", Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd", "Gradsko stambeno", Urbanistički zavod Beograd "JUP", "Sava Centar", "Beogradski metro i voz" i Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda.
Jedan broj direktora javnih gradskih preduzeća je smenjen, deo je ponovo izabran za vršioca dužnosti direktora, dok je deo njih sam podneo ostavku.
 
Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika.
Materijal sa predlozima za razrešenje više direktora javnih preduzeća i ustanova koje je imenovao grad stigao je na samom početku današnje sednice, do kada nisu bila poznata ni preduzeća ni imena direktora.
 
Više opozicionih odborničkih grupa je, pre same sednice, ocenilo da se imena kriju i da je ta tačka stavljena da se o njoj  raspravlja po hitnom postupku čime je rasprava onemogućena.
 
Šef odborničke grupe koalicije "Moramo" Dobrica Veselinović je izjavio da je to posledica "unutarstranačkog raskola i da se još nije raščivijalo ko je u klanu Vesića ili Šapića".
 
"Ovo pokazuje i da (gradonačelnik Aleksandar) Šapić nema potpunu kontrolu. Videlo se i da (predsednik Skupštine) Nikola Nikodijević nije upoznat sa svime. To je rat svih protiv svih", rekao je Veselinović.
 
Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je na sednici da se direktori javnih preduzeća menjaju po hitnoj proceduri da bi ih "zaštito".
 
"Nismo vam dali ranije njihova imena da ih vi i vaši mediji ne ismevate i pravite krpe za brisanje poda, da se eventuano neko od nih zbog toga predomisli", rekao je Šapić.
 
Prema njegovim rečima, "to je urađeno u skladu sa poslovnikom iz 2009, koji je napavio vaš Zoran Alimpijević".
 
Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, rekla je Šapiću da je prekršen poslovnik kod te tačke dnevnog reda.
 
"Nije u redu da od građana i nas krijete njihova imena, ako već treba da se uhvate ukoštac sa velikim problemima. Zašto se plašite nas i onih medija koji objektivno izveštavaju", rekla je Popović.
  • Dragi

    19.08.2022 13:57
    Tužbe
    Ovo znači 14 novih izgubljenih procesa. Osim ako ove smenjene nisu nečim "nahranili" i utešili.
  • xeves

    19.08.2022 13:55
    Dr bez znanja
    Doktor Šapić bez naučnih radova, i elementarnog znanja. Sramota za Srbiju.
  • Zlatomir

    18.08.2022 19:31
    Šta reći
    Morao je doći novi gradonačelnik da bi se shvatilo da direktori nisu dobro radili! E tugo naša....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija