Uskoro suđenje hrvatskim pilotima za raketiranje kolone izbeglica tokom Oluje

Suđenje četvorici hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca, uskoro bi trebalo da bude zakazano.
Uskoro suđenje hrvatskim pilotima za raketiranje kolone izbeglica tokom Oluje
Foto: 021.rs

Kako piše Politika, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu kojom se Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jelenić i Danijel Borović terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništa u saizvršilaštvu.

Odeljenje za ratne zločine Apelacinog suda u Beogradu donelo je 11. avgusta ove godine rešenje kojim je odbilo kao neosnovane sve žalbe branilaca protiv prvostepenog, odnosno rešenja kojim je Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu.

"Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da u konkretnom slučaju ima dovoljno dokaza se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, podigne na nivo opravdane sumnje koja je neophodni uslov za podizanje optužnice", rekla je portparol Apelcinog suda Mirjana Piljić.
 
Tužilatštvo za ratne zločine predložilo je sudu da proces protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu.
  • Ludo, ludje

    20.08.2022 15:16
    najludje = Srbija!
    Kako Srbija ima pravo sudit stranim drzavljanima za eventualne zlocine koji moraju biti dokazani a koji su se dogodili u trecoj drzavi ? Ti ljudi i ako ih Srbija osudi nikad zatvora vidit nece, jasno, tako da jos jedan radikalni spin u najavi. Vrtite se u krug vec 30'+ godina i nikako da iz njega izadjete. Svo ...... ste zapoceli na prostoru pokojne SFRJ, i nista niste naucili, i dalje jedete sami sebe, kako ste vojno porazeni van Srbije, danas je jedete zivi unutar Srbije. Svaka cast!
  • r

    20.08.2022 13:21
    r
    Za sve ove što stvljaju minuse na komentare trebalo bi napraviti istu kolonu da bi stvarno doživali i proživeli tu stahotu.
  • MiRa

    20.08.2022 12:53
    sta reci...
    Uskoro? Posle toliko godina...i jos ne znaju kada ce, kao uskoro. Da nije zalosno bilo bi smesno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija