Vučićević "otkazuje" gej paradu i trubi o ratu, Evroprajda će biti

Urednik Informera je ranije najavljivao stvari koje se nisu obistinile. Ovog puta je na Pinku poručio da je Evroprajd otkazan, jer za njega nije trenutak.
Vučićević je rekao kako nam "preti ozbiljna opasnost od rata".
 
"I to je tema od koje zavisi naša sudbina. Lako je nama iz udobnih fotelja iz Beograda da pričamo o sudbini Srba sa severa KiM. Stavite se u njihove živote i zamislite kako im je", rekao je Vučićević.
Međutim, koordinator Evroprajda Goran Miletić kaže da su u svakodnevnom kontaktu sa srpskim vlastima, te da će manifestacija biti održana od 12. do 18. septembra.
"Nemamo bilo kakav nagoveštaj da se održavanje događaja može na bilo koji način dovesti u pitanje. Zato kažemo – da, Evroprajd će biti održan u Beogradu, njegovi učesnici biće potpuno bezbedni i poslaćemo poruku o značaju tolerancije i poštovanja ljudskih prava LGBT+ populacije", poručuje Miletić.
 
Kada je reč o izjavi urednika dnevnog lista Informer, da je odluka vrha države da ova manifestacija bude otkazana, Miletić je istakao da je ona uznemirila LBGT zajednicu.
 
"Zato u ime učesnika, izvođača i kompanija koje su ove godine prvi put podržale našu manifestaciju, očekujemo i tražimo od najviših predstavnika države da otklone svaku sumnju, a mi svakako nastavljamo sa završnim pripremama za održavanje", napomenuo je Miletić.
  • kerem

    21.08.2022 18:43
    I Vučićević saoseća
    I Vučićević saoseća, isto kao i naš predsednik, nije im lako.
    Dva brata po opredeljenju i razumevanju.
  • Лиманац

    21.08.2022 00:50
    Воља већине грађана
    Отказивање тог догађаја једина је могућа и исправна одлука.
  • Инспектор Вишекруна

    20.08.2022 22:24
    @Bojan
    Нико неће ратовати, зар мислиш да ће ови имати м..а да подигну војску? Ако буду имали први се јављам као добровољац!
    ПС главна лекција из ЈНА (ала сам матор) никад се не јављај као добровољац!
    Ударићемо на НАТО? Фантазија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija