Šolc za jesen priprema sastanak Vučića i Kurtija u Berlinu

Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je da će nemački kancelar Olaf Šolc pozvati predsednika Srbije i premijera Kosova Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija na sastanak u Berlinu.

Kako se navodi, Šolc je započeo pripreme za sastanak u okviru Berlinskog procesa.

"Ove jeseni, u okviru Berlinskog procesa, kancelar Šolc će pozvati obe strane, sa ciljem daljeg olakšavanja dijaloga. U toku su pripreme za taj sastanak", navode iz Ambasade, prenose prištinski mediji.

Kako dodaju, Nemačka pozdravlja sastanak Vučića i Kurtija koji je održan 18. avgusta u Briselu i ceni dogovor da se nastave pregovori.
 
"Važno je da se obe strane konstruktivno angažuju i rade na izvodljivom rešenju. Još jedna eskalacija s blokadama puteva i nasilnim protestima nikome nije u interesu. Umesto toga, neophodan je sveobuhvatan i stabilan sporazum između dve strane, koji će otključati evropsku perspektivu za obe države i doprineti regionalnoj bezbednosti", poručili su iz nemačke ambasade i dodali da se očekuje da se izbegnu tenzije na severu Kosova.
 
"Jasno je da se mere moraju sprovoditi na način da se ne stvaraju nove tenzije. Stoga je fokus sada na konstruktivnom angažovanju u tekućim razgovorima", zaključili su iz nemačke ambasade u Prištini.
  • Mile rent-a mozak

    22.08.2022 18:47
    Što u Berlinu? Tamo nema Muzej iluzija. Ako baš mora da se ide iz Brisela, predsednik je za St. Pauli ili Amsterdam na neutralnom terenu.
  • Vucic ugrozava Srbe

    22.08.2022 15:37
    Vucic ovim beskrajnim dodvoravanjem zapadu, Amerikancima i Britancima pre svega, ozbiljno ugrozava bezbednost Srba i Srbije. Oni to njegovo ponasenje ocenjuju kao slabost, i zbog toga je malo malo upad ROSU medju Srbe na Kosovu, i malo malo nevolje sa crkvom u Crnoj Gori, i malo malo napad na Republiku Srpsku i Srbe u Bosni. A da podsetim Krajina i Oluja je Nato operaciji. Sta jos treba da se desi i da sa okupatorima i neprijateljima treba da pocnes da se cvrsto i oprezno pocnes da se ponasas. Vucic treba da podnese ostavku ili da bude smenjen, jer je on uzrok za konstantnu opasnost nad Srbijom. Predsednik Srbije od sada treba da bude neko ko ce da pozove Rusiju i Kinu da resavaju pitanje Kosova, da Srbiju uclani u ODKB i u BRIKS. I sto pre Rusku vojnu bazu da osnije na jugu Srbije. Budite uvereni kad se to obavi, da ROSU nikad vise nece popreko pogledati ni 1 Srbina, a kamo li da ih maltretira. Djavo je odneo salu, Srbiji se preti i podmece non stop od strane Amerike i Britanije. Od sada glasam samo za stranku koja jasno ponudi Rusku bazu na teritoriji Srbije. Sigurnost pre svega !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.