Vulin u Moskvi: Neprestano hvalio prijateljstvo Vučića i Putina, našoj delegaciji deljene medalje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, a danas je imao tri zanimljiva sastanka.
Kako se navodi u današnjim saopštenjima MUP-a, Vulin se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Prema saopštenju, Vulin je istakao da "Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije".

On je poručio da je Sergej Lavrov "iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda", a zahvalio se Rusiji na nepriznavanju Kosova.
 
Vulin je i naglasio da mu je žao što Lavrov u junu nije mogao da poseti Srbiju (što je deo sankcija koje Rusija trpi u vidu zabrane leta), istakavši da su "zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava".
 
Lavrov je poručio da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.
 
"Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
U saopštenju se konstatuje da predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose.
 
Vulin se danas sastao i sa generalnim direktorom "Rosteha" general-pukovnikom Sergejem Čemezovim i generalnim direktorom "Rosoboroneksporta" Aleksandrom Mihejevim, a razgovarali su o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Rosteh".
 
I na ovom sastanku, Vulin je iskoristio priliku da naglasi odlične odnose Vučića i Putina.
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi "Rosteh" izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i još veće efikasnosti srpske policije.
 
Generalni direktor "Rosteha" general pukovnik Sergej Čemezov, koji je, kako se navodi, dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, odlikovao je ranije u Moskvi ministra Vulina medaljom za izuzetan doprinos razvoju saradnje MUP-a Srbije i "Rosteha".
 
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, komandant Žandarmerije Dejan Luković, zamenica načelnika Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Maja Jestrović i koordinator u Sektoru za međunarodnu saradnju Miloš Anđić dobili su danas u Moskvi medalje direktora federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrija Šugajeva za unapređenje vojno-tehničke saradnje.
 
Ovo nije prvi put da "Rosteh" odlikuje naše funkcionere - isto je učinjeno prošle godine, kad su medalju dobili Vulin i Jocić.
Vulin se sastao danas i sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije Aleksandrom Fominom.
 
Vulin je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja koja vodi samostalnu politiku, i istakao da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou.
 
Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su - ponovljeno je još jednom, dobri lični odnosi rezultirali postizanjem energetskog sporazuma, zahvaljujući kojem građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine gasa po najpovoljnijim cenama.
 
Vulin je i na ovom sastanku rekao da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i "antiruskoj histeriji", te da se Srbija ne odriče svog "vekovnog bratstva".
 
General armije ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu odlikovao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina ordenom za zasluge u unapređenju saradnje Srbije i Rusije u oblasti odbrane.
  • Ivan, Osijek

    23.08.2022 22:51
    Na raskrsnici
    Skoro svi svjetski mediji objavili su danas u naslovu otprilike ovo: "Srbijanski ministar u posjeti Moskvi optužio EU za antirusku histeriju". Bojim se da ovakve poruke neće dobro odjeknuti među EU članicama i da bi mogle dodatno usporiti ionako spor put Srbije prema EU. Šteta. Mislim da je za Srbiju bolje da se priključi demokratskom Zapadu, koji nije bez mana, ali mi se čini znatno bolji od autokratskih režima kojima Srbija sada naginje.
  • Duki

    23.08.2022 13:10
    Svačiji dupelizac
    Vulin je toliko odvratan lik, bez integriteta, Mirin jazavičar i poltron. A nije puno ni pametan, već više pokvaren. Kada će mo dočekati da ne vidimo više takvu gamad ?
  • sasa

    23.08.2022 06:27
    najeb*smo
    Bilmezu
    Ako već hoćeš da se šlihtaš onda radi to za državu čiji si delegat a ne pojedinca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija