Šapić o Europrajdu: Problem je u tome kako on izgleda

Grad Beograd će obezbediti komunalni red ako Evroprajd bude održan, a lično nisam homofobičan ni ksenofobičan niti ova gradska uprava ima bilo šta protiv bilo koga.
To je danas rekao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uz dodatak da misli da LGBT populacija treba da ima jednaka prava sa svima.
On je za TV Prva rekao da ako manjina očekuje poštovanje većine, onda treba da se poštuju i neke tradicionalne vrednosti u društvu.
"Da li sam presrećan zbog te organizacije - nisam, da li ću joj stati na čelo - naravno da neću, da li će Beograd obezbediti komunalni red - da, hoćemo. A što se tiče odluke o održavanju i bezbednosti - ona je na nacionalnom nivou i na strani policije", rekao je Šapić.
 
On misli "da glavni problem te manifestacije nije to što neko hoće da izrazi drugačiju seksualnu orijentaciju, već u tome kako ona izgleda".
 
"Ono što smo viđali na televizijama se kosi sa nekim našim tradicionalnim vrednostima, a bio bih protiv takve manifestacije i da je organizuju heteroseksualci", rekao je Šapić.
 
Zaključio je da su ova zemlja i ova vlast pokazale da imaju širinu i razumevanja i za ljude različite seksualne orijentacije, verske i nacionalne pripadnosti. 
  • ZOZONE

    23.08.2022 20:28
    Imamo najvecu inflaciju u Evropi i najavu restrikcija: struje, grejanja i hrane. Toliko o prajdu.
  • Jasna

    23.08.2022 20:15
    Uka buka
    A održaće se svakako. I to je vid turizma i to vrlo unosan, jer dolaze iz svih zemalja. To treba tako posmatrati. A možda odvrati i dobar deo pažnje od potpune predaje Kosova koja je u toku.
  • lupetalo

    23.08.2022 11:39
    Više golotinje ima na plivanju za krst. Pobogu ljudi samo prošetaju gradom kao na bilo kom protestu. Zašto se od ovoga uopšte pravi bitna tema. Niko vas ne tera da idete na skup. Mene ne interesuje sport pa ne pravim problem kada navijači opkole grad. I prave više problema od svakog prajda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija