Brendiranje droge: Na paketima likovi Gruča Marksa, Gavrila Principa i drugih

Kao i proizvođači i distributeri bilo koje robe na svetu, tako i narko dileri gledaju da njihova roba bude prepoznatljiva na tržištu kako bi zaradili što više novca.

Takva je bila situacija i sa nedavnom zaplenom 10 kilograma kokaina na graničnom prelazu Batrovci, kada je na paketima bio prepoznatljiv lik, piše portal Nova.rs.

Policija je na graničnom prelazu Batrovci postavila zamku u koju je uleteo M. J. (37) u čijem mercedesu je bio "štek" sa 10 "cigli" kokaina, za koji se pretpostavlja da je izuzetne čistoće. Vrednost droge procenjena je na oko milion evra.

Ono što je posebno zanimljivo je što su paketi u kojima je bila droga bili brendirani. To je postupak koji primenjuju proizvođači sve robe na svetu, koji su prepoznatljivi po svojim robnim markama.
 
Ovog puta se na paketima našao lik poznatog holivudskog glumca, komičara, iz vremena kada se tek pojavio zvučni film. U pitanju je jedan od braće Marks, Gručo Marks.
 
Mračna strana te popularnosti je što se te maske Gruča Marksa često koriste pri pljačkama, a i sam glumac je svojevremeno dovođen u vezu sa kokainom i navodno je jednu pesmu iz svog filma zapravo posvetio beloj praškastoj supstanci.
 
Ranije su se pojavili paketi kokaina koji su označeni brendovima automobilskih giganata kao što su "porše", "tojota", "jaguar", zatim američkim strip superherojima kao što je Betmen. Čak su zaplenjene i "cigle" na kojima su bili logoi plejboja ili društvene mreže Tik Tok, piše Nova.rs.
 
Na spisku poznatih likova našao se i jedan Srbin, prepoznatljiv svima širom sveta. To nije bio ni Nikola Tesla ni Novak Đoković, već Gavrilo Princip, zaverenik iz Mlade Bosne koji je ubio austrougarskog nadvojvodu Ferdinanda u Sarajevu. Droga sa likom Gavrila Principa nađena je na "ciglama" čistog kokaina zaplenjenog na jednoj jahti koja je plovila iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, a u posadi je bilo i Srba.
 
Opširnije na Nova.rs.
  • F

    24.08.2022 07:56
    F
    Ala cese rokati sa
    Principom!!!
  • Pa-Pa-Paranoja

    23.08.2022 22:58
    "Nacionalisti" koji zloupotrebljavaju najčasnije ljudske nagone, "udbaši" koji već više od 100 godina lože i žrtvuju našu mladež zarad sopstvenog uticaja i ova gamad političarska, potrošna roba- svi su u službi "Gavrila Principa"!
    Budžet Republike Srbije je 15 mlrd $ a godišnje preko Srbije pređe droge u vrednosti od oko 30 mlrd $.
  • bljuc

    23.08.2022 21:29
    Narko drzava ne trpi konkurenciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.