Parafirana Deklaracija o saradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

U Golubiću kod Obrovca danas je parafirana Deklaracija o saradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, javlja Hina.

Deklaraciju su potpisali Milorad Pupovac (SDSS) i Tomislav Žigmanov (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini), a dokument će potvrditi i jedna i druga zajednice na sastancima svojih tela.

"Budući da su države opterećene drugim odnosima, smatrali smo potrebnim da istaknemo našu potrebu da sarađujemo i da pozovemo naše zemlje da na stvarima od našeg zajedničkog interesa počnemo da sarađujemo", rekao je Milorad Pupovac, koji je poslanik SDSS u Saboru Hrvatske.
"Potpisana Deklaracija ishod je višegodišnje saradnje i čini važan korak ka proširivanju institucionalne saradnje. Verujem da će ona imati posledice, ne samo kad su u pitanju pripadnici naše zajednice, nego i politike međudržavnih odnosa", ocenio je predsednik DSHV Tomislav Žigmanov.
 
Sledeći korak je izrada konkretnog programa saradnje između institucija hrvatskog naroda u Srbiji i institucija srpskog naroda u Hrvatskoj, koji će se dotaći pitanja političkih odnosa, kao i novih oblika saradnje dveju strana.
  • Novosađanin

    27.08.2022 13:27
    @@
    Za ekipu koja je izbačena iz svoje matične države, mnogo se vi nešto ku*obecate ovde na tuđem. Pazi da to čiju autonomiju hoćeš da ukidaš debelo ne nadživi "državu" na čiji se nelegitimni ustav ložiš...
  • @Novosađanin

    27.08.2022 11:14
    Pa hajde, objasni Hrvatima da su secesionistički stavovi neophodni kada obrišeš konstitutivan narod iz ustava bez njegovog pristanka. Oni nešto ne dele tvoje mišljenje. A ta bajkovita autonomija se može i ukinuti, i pored takvih kao ti krajnje je vreme da se to i uradi.
  • Лиманац

    26.08.2022 22:21
    Хрвати у Србији уживају многа права.
    Срби у Хрватској немају никаква.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.