Počinje pilot-projekat: Pozovite izabranog lekara i konsultujte se bez dolaska u ambulantu

U zdravstvenom sistemu Srbije 1. septembra počeće pilot-projekat "Telefonska konsultacija građana sa izabranim lekarom na primarnom nivou", najavilo je danas Ministarstvo zdravlja.
Počinje pilot-projekat: Pozovite izabranog lekara i konsultujte se bez dolaska u ambulantu
Foto: Pixabay

Građani će tako moći da zakažu telefonsku konsultaciju sa izabranim lekarom, umesto odlaska u dom zdravlja i čekanja u redu.

Telefonske konsultacije će moći da se zakažu pre svega za redovne odlaske hroničnih bolesnika i manje konsultacije u domovima zdravlja kod izabranih lekara, navedeno je u saopštenju.

Do sada su u Srbiji pokrenuti slični pilot-projekti: eDijabetes i Konsultacije lekara specijalista sa građanima koji tako ne moraju da nose upute, rezultate i nalaze od lekara do lekara.
 
Rezultati projekta eDijabetes pokazali su da bi njegovom primenom ukupni period zbrinjavanja pacijenta terapijom mogao da bude i do šest puta kraći u odnosu na standardni postupak.
  • Hoce to

    27.08.2022 13:54
    Ko sto je neko vec napisao: “A ko će se i kada javljati ?”
    Hoće biti varijante i za ZOOM sastanke, ko želi ono da zine, pokaže fleku, odsluša hripamje, hoće moći da se prati sta se ostali zale?
    Hoce se opet zbati call centar u bg pa ako se javi neko onda dobijete kod na sms koji broj se lokalno zove pa ako je dr slobodan dalje se cima?
    Ovo smislja neko ko u zivotu nije nazvao niti preko aplikacije trazio termin …
  • /

    26.08.2022 21:40
    /
    pa onda je bolji dr google.

    u mom slucaju se pokazao tacniji od izabranog lekara.
  • Grand Parada

    26.08.2022 20:22
    Ceca Velickovic
    Ovako neceg nema ni u Nemackoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.