DS traži anketne odbore o prisluškivanju Vučića i nesreći kod Doljevca

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević podneo je Skupštini Srbije zahtev za formiranje Anketnog odbora o slučaju navodnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
DS traži anketne odbore o prisluškivanju Vučića i nesreći kod Doljevca
Foto: 021.rs
Milivojević je u obrazloženju podsetio da je 31. decembra 2020. godine predsednik Srbije i Srpske napredne stranke izjavio da je bio prisluškivan i da mu je informaciju o tome, zajedno sa snimcima razgovora, dostavio "pošteni pripadnik policije".

Poslanik DS je tražio da odbor utvrdi "zašto je Vučić kontaktirao sa 26 bezbednosno interesantnih osoba i da li su te osobe bile pod merama tajnog nadzora", kao i "kakvim informacijama o prisluškivanju predsednika raspolažu nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić".

"Veliko je pitanje kako je moguće da, posle teških optužbi visokih državnih zvaničnika i predstavnika režima da je prisluškivao predsednika svoje stranke i predsednika Srbije, Nebojša Stefanović bude sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinator svih službi bezbednosti u vreme neposredne ratne opasnosti, kako tvrde funkcioneri SNS", naveo je Milivojević.
 
On je parlamentu podneo i zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa nestankom dva minuta snimka saobraćajne nesreće sa naplatne rampe kod Doljevca 31. januara 2019. godine, u kojoj je učestvovalo vozilo u kom se nalazio funkcioner SNS Zoran Babić, a jedna osoba stradala.
 
"Ko je pripadnicima BIA naredio da dođu na mesto nesreće i preuzmu snimke nesreće? Ko je isekao dva minuta snimka i zbog čega? Ko je i na osnovu kojih ovlašćenja snimak saobraćajne nesreće predao predsedniku SNS Aleksandru Vučiću? Zašto Aleksandar Vučić te snimke nije predao policiji, tužilaštvu ili sudu?", pitao je Milivojević u obrazloženju zahteva.
  • zoki zoki

    27.08.2022 12:31
    Ako nekom do sada nije jasno, odgovor na sva pitanja je da je Vucic apsolutni vladar, koji se za sve pita, nema tu ni d. od demokratije. On odlucuje o ishodu saobracajne nesrece, smislja atentat na samog sebe, izmislja pricu o prisluskivanju itd. itd. Sto se prisluskivanja tice, mislim da je bilo ovako, neko je provalio povezanost Vucica sa kriminalcima i onda da se nekako izvuku, smislili su pricu o prisluskivanju. Hrkalovic je u toj prici neko ko se zrtvuje, ni kriva ni duzna ali ne smeju da se osude, jer bi i ona pocela da prica, a verujem da zna dosta toga, sto jos nije rekla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.