Štrajk u rudniku Lece kod Medveđe

Rudari rudnika Lece kod Medveđe stupili su jutros u štrajk, pošto je rukovodstvo, kako su naveli, odbilo njihove zahteve za povećanjem plata i obezbeđivanjem boljih uslova rada.
Štrajk u rudniku Lece kod Medveđe
Foto: Pixabay (ilustracija)
Predstavnici rudara su rekli da su stupili u štrajk zbog minimalne plate, loših uslova rada i stečaja, koji u rudniku Lece traje pet godina.
"Više puta smo tražili povećanje plata ali su svi naši zahtevi odbijeni. Nemamo ni sindikat, sva prava su nam uskraćena", naveli su rudari.
Dodali su da su obavešteni kako će se stečajna upravnica Ljiljana Jovanović sastati sa njima tek u četvrtak.
 
"Rekla je preko telefona da će u ponedeljak dobiti otkaz svako ko ne ide u jamu", kazali su rudari i najavili da će nastaviti štrajk dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
 
Direktor rudnika Lece Duško Gagić kazao je da je o štrajku obavešten jutros a da će stečajna upravnica doći u četvrtak kako bi razgovarali sa radnicima. On je kazao i da radnicima nije prećeno otkazom.
 
"Nema nikakvih pretnji, upravnica će nastaviti razgovor s njim. U principu, nikad nije odbijala da se bilo koje pitanje stavi na dnevni red, uvek je bila fleksibilna", naveo je direktor.
 
Dodao je da je, "s obzirom na inflaciju, rukovodstvo rudnika razmišljalo da do kraja godine koriguje zarade rudara".
 
"Sagledaće se realna situacija, šta je moguće da se postigne. Niko nema pravo da ucenjuje, ni rudari rukovodstvo ni rukovodstvo rudare", rekao je Gagić.
  • Sin rudara

    27.08.2022 20:57
    Bruka
    Kao sin rudara sećam se da je otac svojevremeno imao 9 policijskih plata. Jedan rudnik zlata, olova i cinka, kao što je rudnik Lece, uz prirodne resurse koji mogu još jako dugo da se eksploatišu, nekada je Medveđanima omogućavao dobar, lagodan život. Sada služi da se napune džepovi lopovima, dok radnici ne mogu da prežive sa bedom koju dobijaju za svoju muku i najteži zanat na svetu. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija