Evropska komisija traži od srpskih vlasti objašnjenje zašto je otkazan Evroprajd

Evropska komisija pomno će pratiti pitanje povezano sa otkazivanjem Evroprajda u Beogradu, rekla je za "European Western Balkans" portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.
Evropska komisija traži od srpskih vlasti objašnjenje zašto je otkazan Evroprajd
Foto: Pixabay
Dodala je da se EU nada da će biti pronađen način za njegovo mirno i bezbedno održavanje.
"Žao nam je što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Evroprajd, koji je prema ranijoj odluci trebalo da se održi u septembru u Beogradu, i smatramo da je potrebno detaljnije objašnjenje za takvu odluku", saopštila je Pisonero.
Ona je navela da EU podržava jednakost i odbija svaku vrstu diskriminacije. Za EU, LGBTQ+ prava su osnovna ljudska prava i od Srbije kao partnera se očekuje da ta prava poštuje.
 
Prema njenim rečima, Evroprajd se godinama unazad zalaže za jednaka prava LGBTQ+ zajednice u celoj Evropi, dajući glas onima koji su zbog svoje seksualne orijentacije često diskriminisani.
  • 3

    30.08.2022 10:08
    Kad bi se deo lgbt zajednice u Srbiji zauzeo za pitanje uskracenih prava Srba na Kosovu i uopste kada bi se suprotstavio zapadu koji od nas uzima sve sto zeli mislim da bi imali mnogo vecu podrsku,kao sto ja podrzavam mog gej prijatelja zato sto se trudi da pomogne ovoj drzavi iako je ona nesavrsena i iako mu mnoge stvari smetaju,redovno obilazi manastire na Kosovu i ne odrice se nijednog dela svog identiteta.
    Dakle, ne govorim o ovoj grupici ljudi koji govor o lgbt pravima debelo naplacuju od nvo i zapada,vec o istinski hrabrim lgbt ljudima koji bi se na jedan nacin zauzeli za nasu zemlju.
  • o

    29.08.2022 20:42
    Zasto evropska komisija ne uradi nesto po pitanju nepostovanja tacaka iz Briselskog sporazuma za ptanje Kosova iz 2013, i smatramo da treba da obrazloze zbog cega albanska strana ne ispunjava obecano, vec skoro 10 godina?
  • Oni

    29.08.2022 15:04
    Trvde
    Prvi i uvek kažu.. ali vi niste u Evropi.. čija komisija.. kakva.. čemu.. iš tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.