Direktor Toplane u Novom Pazaru saslušan zbog izlivanja mazuta u reku

Vršilac dužnosti direktora JKP Gradska toplana u Novom Pazaru, Nemanja Mančić saslušan je danas u Osnovnom tužilaštvu u tom gradu zbog zagađenja reke Raške izazvanog izlivanjem mazuta.
Direktor Toplane u Novom Pazaru saslušan zbog izlivanja mazuta u reku
Foto: 021.rs
Kako je rečeno radiju Sto plus u tužilaštvu, uskoro će biti saslušan i tehnički direktor tog javnog preduzeća Suad Suljković.
Iz tužilaštva su naveli da će istraga nakon toga biti nastavljena, uz ocenu da je postupak složen i da bi zbog toga mogao dugo da traje.
Novopazarska policija podnela je krajem juna krivične prijave protiv Mančića i Suljkovića, zbog sumnje da su počinili krivično delo zagadjenje životne sredine iz nehata za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do dve godine.
 
Mrlje u reci Raški primećene su 4. juna, a tri dana kasnije, tokom inspekcijskog nadzora, otkriveno je da se tečnost koja liči na naftne derivate u reku uliva iz cevi u centru grada.
 
Pored republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, u istragu se uključila i novopazarska policija, a posle nekoliko sati utvrdjeno je da je reku ispušten mazut iz Gradske toplane. Mančić je nakon toga pojedinim medijima rekao je da je do izlivanja došlo "usled jakih kiša" i da nije u pitanju ljudski faktor.
 
Građani Novog Pazara održali su tim povodom dva protesta na kojima su tražili da se sankcionišu odgovorni, spreče dalji ekološki incidenti i javnost obavesti o tome da li je izlivanje mazuta uticalo na zdravlje ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.