Vladimir Bilčik najavio da dolazi na Evroprajd

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik dolazi u Beograd kako bi prisustvovao Evroprajdu, uprkos tome što vlasti najavljuju zabranu.
Organizatori ga i dalje najavljuju za 17. septembar, objavljeno je na N1.
Bilčik je početkom nedelje rekao da se nada da će se Prajd održati i podsetio da se predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obavezala na to.
On je naveo da bi u Beograd trebalo da stigne dan ranije, 16. septembra.
 
Evroparlamentarac Bilčik deo je grupe Evropske narodne partije čija je članica i Srpska napredna stranka.
 
Svoje prisustvo na Evroprajdu nešto ranije je najavila i poslanica Evropskog parlamenta Teri Rajntke, rekavši da je "održavanja parade u Beogradu pitanje poštovanja osnovnih sloboda" i da bi eventualno otkazivanje te manifestacije moglo stvoriti nepredvidivu i potencijalno opasnu situaciju.
  • xqt

    02.09.2022 13:29
    Naponosniji na svetu
    Kao i toliko puta ranije kada su ga pritiskali, vođa će biti ponosan što će se parada održati. Tu neče biti iznenađenja.
  • O da da

    02.09.2022 11:53
    pazite sta vam kazem
    Eurprajda ce biti. I to ce biti prvi Europrajd na kome ce paradirati ne samo oni sto dolaze sa namerom na Europrajd, vec i primorani SNS botovi. Nema tu hocu/necu. Botine, instrukcije su vam vec spremne. Sve sa Vucicem na celu kolone.
  • etrwq

    02.09.2022 11:44
    Hahaha. Gledaj sada show. AV menja stav jer sada zna da se mora dodvoriti EU izaslanicima, ako misli da ga i dalje drze na vlasti. Jooooj gde ja zivim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.