Uhapšeni zbog utaje poreza od preprodaje polovnih vozila

Šabačka policija, u saradnji sa Poreskom policijom u Novom Sadu, uhapsila je A.P. (39) i S.S. (42) iz Šapca i I.B. (24) iz okoline Rume, osumnjičene za utaju poreza.
Uhapšeni zbog utaje poreza od preprodaje polovnih vozila
Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz MUP, sumnja se da su oni, kao zakonski zastupnici tri privredna društva, uvezli veći broj polovnih vozila, koja su potom prodavali za gotov novac, a promet nisu evidentirali u dokumentaciji, niti su uplaćivali na račun preduzeća.

Novac su, kako se sumnja, zadržavali za sebe i tako izbegli obračun i uplatu poreza na prihode od kapitala i na ovaj način oštetili budžet Srbije za oko 75 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.
  • Boston George

    03.09.2022 13:52
    Foliranje
    Ovi što su uhapšeni samo nisu podobni, ili su se zamerili nekom pogrešnom.. Znam ih bar trojicu koji rade potpuno isti posao i imaju svoje male "imperije" koje su napravili od istog tog posla i NE plaćaju porez i nikom ništa, ali nekog "podmazuju" i niko ih ne dira..
  • Cica

    02.09.2022 21:34
    Pogrešno tumačenje
    Poreznici pogrešno tumače zakon, te od utaje poreza "kaleme" i druge neosnovane poreze od kapitala?
    To je kao kad bi svim političarima zaklanfali ovaj porez jer su se enormno obogatili sa platom od sto hiljada.
  • Uroš

    02.09.2022 19:38
    Alooo "državo"
    Prvo na platite onima sa spiska najvećih poreskih dužnika, a aktivnih firmi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.