Veran Matić: Skandalozna odluka suda u Vranju

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i predsednik ANEMA-a Veran Matić ocenio je kao skandaloznu odluku suda da oslobodi optužene za lepljenje plakata na kojima je izložen kao na poternici.
U Osnovnom sudu u Vranju danas su oslobođeni optužbi četvorica muškaraca koji su lepili plakate sa likom Matića i uvredljivim sadržajem, za koje su u sudu naveli da im je "dao neko ali da ne znaju ko i da im je rečeno da je na njima pevač koji ima koncert".

Matić je za Jugpress rekao da je Osnovni sud u Vranju usvojio stav odbrane, da je time što je, uz policijski nadzor, prisustvovao suđenju za pretnje zaposlenima u OK radiju, "dokazao da nije ugrožen".

Upitao je na koji način su tek ugroženi zaposleni u OK radiju, ako sud kroz ovaj proces nije razumeo kontekst u kojem se nalazi grad Vranje.
 
"Sada mi je jasnije zbog čega, i pored činjenice da je doneto rešenje građevinske inspekcije, još nema rušenja nelegalno izgrađenog objekta, kockarnice u vlasništvu Dejana Nikolića, kojim je zazidan deo OK radija, zbog čega protestuju ne samo domaće organizacije novinara već i Reporteri bez granica, OEBS, Međunarodni institut za štampu", rekao je Matić.
 
Dodao je da se u ponedeljak, u istoj sudnici, Dejanu Nikoliću sudi za pretnje načelniku Policijske uprave, nekoliko nedelja kasnije i za pretnje i ugrožavanje bezbednosti bivše devojke, pa zbog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih u OK radiju.
  • Pa-Pa-Paranoja

    03.09.2022 09:50
    @Ne
    Bravo za komentar! Potpisujem!

    Bravo za Verana! Hrabar čovek!
  • Turska provincija

    03.09.2022 07:26
    E to je Srbija...
  • Ne

    03.09.2022 07:26
    To nije skandalozna odluka
    To je tako organizovano da drukcije nije ni moglo da se presudi.
    Oni koji su lepili plakate pripadaju samom dnu organizovanog lanca kriminogene hobotnice koja vlada! To mogu biti beskucnici, deca, Romi ili ljudi sa specijalnim potrebama! Svi imaju svoju ulogu i angazman u savrseno primenjenoj tehnologiji vladanja. Ovi, nabrojani, sluze za pilatsko pranje ruku nalogodavca! Oni dobijaju veoma malo novca da otpljunu kada naidje ciljana meta remetilackog faktora njihovoj vladavini!
    A sto se tice drugih nacina progona i Gebelsovskih lazi, za to sluzi glava hobotnice koja je taj zanat dobro ispekla i za to se koriste neke druge licnosti i verzije nekog licnog progona onog koji treba da bude satanizovan, pre nego sto bude kaznjen ili likvidiran. Tako nece biti cudno da saznamo da spot o Oliveru Ivanovicu je narucio neki ljubomorni komsija, bivsi momak njegove poslednje saputnice ili neka "rodica"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.