Prekinuto pripremno ročište Belivuku i Miljkoviću jer je jednom od okrivljenih pozlilo

U Specijalnom sudu u Beogradu u toku je nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Prekinuto pripremno ročište Belivuku i Miljkoviću jer je jednom od okrivljenih pozlilo
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Međutim, ročište je prekinuto jer je jednom od okrivljenih pozlilo.
Više marica u pratnji džipova Žandarmerije je u dva navrata prošlo i ušlo u zgradu Specijalnog suda u Beogradu. Advokati i optuženi koji dolaze sa slobode su takođe došli u sud. Na današnjem pripremnom ročištu trebalo bi da advokati odbrane nastave sa uvodnim izlaganjima, a i da se pročita druga optužnica.
Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.
 
Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok je njih četvoro došlo sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.
 
Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta. Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.
 
Naime, Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.
 
Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni. Prema ovom sporazumu, on će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.
 
Lalić je inače optužen za šest ubistava, oružje i otmicu za šta mu je pretio doživotni zatvor. Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.
 
Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.
 
Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića. 
 
Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.
  • Bodidarma

    05.09.2022 14:51
    Ahahha
    Na ove izjave naseda samo naš sud, pa neka mu je pozlilo, dok je odsecao glave sekirom nije mu pripala muka... Koja je ovo sprdnja od teritorine, jednostavno ih treba pustiti...
  • Laloš

    05.09.2022 13:24
    Sigurno je doručkovao ćevape pa mu palo teško na želudac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.