Organizatori Evroprajda: Patrijarh je izjavom samo produbio podele i sukobe

Organizatori Evroprajda ocenili su da je izjavom kojom je podržao najavljeno otkazivanje te manifestacije u Beogradu, patrijarh srpski Porfirije "samo produbio podele, kontroverze i sukobe".
Organizatori Evroprajda: Patrijarh je izjavom samo produbio podele i sukobe
Foto: 021.rs
Odbacili su ocene da "grubo promovišu" ono za šta se bore.
"Mi nikome ništa ne namećemo, već samo želimo, kako kaže i sam patrijarh Porfirije, bogomdarovanu slobodu da živimo život dostojan čoveka i građanina. Verujemo kako upravo proglašavanje ljudi drugačije orijentacije zlim doprinosi javnom žigosanju koje može da rezultira nasiljem i progonom, što se pre svega protivi načelima SPC", naveli su organizatori Evroprajda.
Dodali su da je život u ljubavi i toleranciji sa svakim čovekom, "jedna od temeljnih hrišćanskih vrednosti i jedan od glavnih povoda za organizaciju Evroprajda".
 
Patrijarh Porfirije izjavio je ranije da smatra ispravnim otkazivanje Evroprajda kao manifestacije koja je "potpuno suprotna sistemu vrednosti našeg naroda". Porfirije je ocenio da je najava održavanja Evroprajda "ne samo u Srbiji, nego svuda gde živi srpski narod", donela "velike polemike, podele, kontraverze i sukobe".
 
"Ta tema je nama veštački nametnuta i potpuo je suprotna sistemu vrednosti našeg naroda, a isto tako i naše braće i sestara drugih vera i nacija sa kojima živimo. O tome su mi neposredno posvedočili predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Stoga otkazivanje ove manifestacije smatram ispravnim", naveo je patrijarh.
  • hm

    07.09.2022 10:32
    Povodom naslova: koliko sam upućena, crkva od kad postoji, čini to kao osnovnu aktivnost (neguje podele i sukobe)
  • boger

    07.09.2022 09:23
    Pozdrav od Končite
    Crkva je izgovor nekim muškarcima da mogu da se oblače u haljine i da se druže sa istim takvim muškarcima.
  • KLF

    07.09.2022 09:21
    Nema crkva svoja četiri zida, za sve su se od nekoga ogrebali. Uostalom, njihove aktivnosti su pre za unutar četiri gumena zida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija