Todorović: Vraćamo se u 19. vek da bismo skrenuli pažnju sa toga da nema mleka i da je sve poskupelo

Profesorka Fakulteta političkih nauka Neda Todorović kaže, povodom podrške patrijarha Porfirija otkazivanju Evroprajda, da je na fakultetu učila da crkva i država treba da budu odvojene.
"U redu je što se patrijarh oglašava, ali crkva bi trebalo da ima kredibilitet nekoga ko je kažnjavao pedofile u svojim redovima, ja bih tada imala poverenja u nju. Kako to da nisu spomenuli porodične vrednosti u rijalitijima, kako to da nisu reagovali kada decu izbace iz vrtića jer su roditelji bili na ulici. Imala bih poverenje da se crkva oglašavala i ranije", poručila je profesorka.
Ona za N1 ističe da joj cela ta situacija oko Evroprajda deluje "prenaduvano".
"Da li je država pristala da se održi ta šetnja - jeste. Nema potrebe da se diže tolika prašina. Mi na negativan način delujemo na tu LGBT zajednicu, jer je taj pritisak sve veći i veći, vraćamo se u 19. vek a sve to da bismo skrenuli pažnju sa toga da će se pomeriti vreme početka grejanja, da nema mleka u radnjama, da su cene skočile za 30 odsto", ocenjuje Todorović i dodaje da mi "kao da novim aferama potiskujemo jučerašnje".
 
Na pitanje da li strahuje od 17. septembra, kada bi trebalo da se održi šetnja u okviru Evroprajda i da li će Beograd toga dana biti polu-ratna zona, ona kaže da to zavisi od toga šta odluče ljudi na vlasti, kao i da će odluku da li će biti održana doneti "kao i uvek u poslednjem trenutku".
  • Hhhh

    07.09.2022 21:06
    E super ti šal....
  • @DM

    07.09.2022 17:29
    U sekularnoj državi crkvena lica nemaju pravo da se obraćaju putem javnih medijskih servisa? Otkuda ti ta "mudrost". Znači i na Zapadu crkvena lica (recimo papa) nemaju to pravo. Predstavnici LGBT su sekularni pa zato imaju pravo da istupaju u javnim medijima? Pisao sam sa "ti" jer verujem da imate manje od 18 godina. Ako sam pogrešio - izvinite.
  • Analitićni guru

    07.09.2022 15:23
    Auh
    Strašno msm profesorka hehe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.