O održavanju Evroprajda odlučiće MUP 96 sati pre događaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će MUP "u skladu sa Ustavom i zakonima", doneti odluku o Evroprajdu 96 sati pre planiranog održavanja tog skupa.
O održavanju Evroprajda odlučiće MUP 96 sati pre događaja
Foto: Pixabay
Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da država "neće da izmišlja gluposti" da zabranjuje tu manifestaciju zbog epidemije majmunskih boginja.
"Nećemo da se igramo i sprdamo sa našim građanima, da unižavamo ljude koji su naša deca, naša braća i sestre, ali nikad neću razumeti neverovatnu neodgovornost onih koji su od jedne gotovo nevažne teme, ili teme koja je važna samo za jedan deo društva, napravili krstaški rat", rekao je Vučić.
Ponovio je da je bezbednosna situacija "teška" i da država ne želi da dođe do sukoba.
 
"Moguće je da dođe do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća, a to želimo da izbegnemo", kazao je Vučić.
 
Govoreći o najavama okupljanja protivnika Evroprajda, Vučić je kazao da se "ironično zahvaljuje svim junacima" koji, kako je rekao, ne čekaju na prelazima ka Kosovu nego po "parkovima da udare na one koji su slabiji od njih".
 
"Da ne pričam koliko je nemoralno da sebi dajemo za pravo da šetamo gde i kad hoćemo, a jednoj grupi to branimo, kao da to nisu naši građani", kazao je Vučić.
  • Banderaš

    10.09.2022 16:39
    Iživljavanje
    Besnilo na vlasti,ovako mogu da zabrane sastanak mesne zajednice ili sastanak golubara.
  • Nebojša

    10.09.2022 16:34
    Ustavni sud
    Ustavni sud je 2013 doneo presudu kojom su zabrane parada 3 godine pre toga proglašene za neustavne.
  • Vladan

    10.09.2022 13:41
    Ako je Srbiji ovo "nevažna tema", meni je nevažna Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.