Predsednik Policijskog sindikata: Moleban bezbedan, Evroprajd zavisi od procene bezbednosti

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijajilović izjavio je da je moleban za porodicu Srpske pravoslavne crkve zakazan za večeras bezbedan, jer nema "suprotne strane" i "narušavanja morala".
Predsednik Policijskog sindikata: Moleban bezbedan, Evroprajd zavisi od procene bezbednosti
Foto: 021.rs (arhiva)

On je naveo da će odluka o Evroprajdu zavisiti od procene bezbednosti.

Mijailović je za TV Prva rekao da će bezbednosne službe najkasnije 96 sati pre najavljenog Evroprajda proceniti situaciju i da li je ugrožena bezbednost, imovina ili policija, a na osnosvu tih procena MUP će doneti odluku o eventualnoj zabrani.

"Ako bude doneta odluka o zabrani, znači da je policija procenila da će doći do ugrožavanja bezbednosti ljudi, javnog zdravlja ili morala. Jer ako je najavljeno 15.000 ljudi, a mnogi dolaze iz inostranstva, iz drugačijeg sistema vrednosti i ono što je kod njih uobičajeno, kod nas nije", rekao je Mijajilović.
 
Predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava Marko Milosavljević najavio je da će građani svakako šetati ukoliko Evroprajd bude zabranjen, kao vid građanskog protesta uz žalbu Upravnom i Ustavnom sudu.
 
"Potrebno je da izađemo iz debate gde je zabrana normana a sloboda nije, naročito što je ovde zabrana često politički zloupotrebljena, kao kada je bilo najavljeno uklanjanje murala Ratku Mladiću", rekao je Milosavljević.
 
Dodao je da se najveće nasilje i rušenje grada desilo na skupu "Kosovo je Srbija" koji je organizovala država, a da je za moral mnogo problematičnije što se patrijarh Porfirije našao u Mađarskom parlamentu pored biste Miklošu Hortiju odgovornom za masakre u Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata.
 
Na insistiranje da će organizatori biti odgovorni ako bude nasilja, on je rekao da takav stav dodatno pojačava rizik, da je to "manipulacija" jer su i premijerka Srbije i drugi državni organi već tri godine upoznati sa orgnizacijom ove manifestacije.
  • ffffffff

    11.09.2022 13:51
    ja se izvinjavam jel mi to
    živimo u Iranu pa se policija brine o moralu.....
  • Član biblioteke

    11.09.2022 13:49
    Brišimo odavde
    Policija obezbeđuje moleban SPC,a SPC odlikuje zločinca Šešelja.
    Ko ovde ne poludi, taj nije normalan.
  • boger

    11.09.2022 12:37
    U čemu je razlika?
    Oba događaja okupljaju muškarce u haljinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.