FOTO: Završen "moleban za svetinju braka i porodice", građani i sveštenici traže zabranu Evroprajda

Građani koji se protive Evroprajdu, išli su od Patrijaršije do Hrama Svetog Save u protestnoj povorci koju su nazvali "Litija za spas Srbije". Posle molebana obratio im se patrijarh Porfirije.
FOTO: Završen "moleban za svetinju braka i porodice", građani i sveštenici traže zabranu Evroprajda
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Patrijarh je zatražio blagodet i blagoslav svakom braku i svakoj porodici u celom svetu, kako je rekao, "posebno u vreme kada se nevidljive sile zlobe, svesne i nesvesne sluge i njihove, upinju da obesvete svetinju braka i oskrnave čistotu porodice namećući bogoprotivne i protivprirodne zajednice kao zamenu za brak i porodicu".
 
 
Sa patrijarhom je moleban služilo više vladika i sveštenika SPC, dan pre početka evropske LGBT manifestacije Evroprajd, čiji je Beograd domaćin ove godine.
Više hiljada okupljenih građana nosilo je transparente na kojima su ikone brojnih svetaca, kao i zastave Srbije. Reporterka N1 javlja da nije primetno prisustvo policije, osim onih patrola koje su regulisale saobraćaj na ruti šetnje.
 
Molebanu je prethodila "Litije za spas Srbije", u okviru koje su građani koji se protive održavanju manifestacije Evroprajd šetali od zgrade Patrijaršije SPC, do Hrama Svetog Save.
 
 
Poručili su da će se, ukoliko ne bude zabranjeno održavanje šetnje u okviru manifestacije Evroprajd, zakazane za 17. septembar, oni okupiti tog dana, "mirno, sa ikonama kao i danas".
 
Oni su zatražili "zabranu promocije homoseksualne i transeksualne ideologije maloletnicima", kao i povlačenje već donetih zakona i zabranu donošenja svih drugih zakona koji "udaraju na hrišćanske i porodične vrednosti".
 
 
Na čelu kolone, nekoliko sveštenika nosilo je transparent na kome je pisalo "Sveti oče Savo, moli Boga za nas", a okupljeni gradjani su tokom šetnje, ispred zgrade Predsedništva, raširili veliku srpsku zastavu.
  • Realan@

    15.09.2022 06:42
    2.kom po redu
    jedini PRAVI komentar!!
  • Jašta

    13.09.2022 14:27
    Neonaci šljam. Skinite majice da pokažete svastike i ubode od igle. Vi ćete da branite neke vrednosti? Od vas decu sklanjaju da im ne uvale drogu.
  • Klero-Fasisti

    12.09.2022 23:39
    Daj purgeru ne budali, ovde nacisti setaju, pedofili i nasilnici.
    Gde je ovde porodica i neke vrednosti.
    Putinovi ljudi, politicki skup, ocevi, ministri, poznati SNS ljudi.
    Jasno je kao dan ko ovaj skup organizuje.
    Samo delite ordenje fasistima, samo setajte sa nacistima.
    Cisto je ko suza ko ste vi i na kojoj strani istorije.
    Dosta laganja i mazanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.