Vučićev otac u prvim redovima u "Litiji za spas Srbije", u društvu bio i Dejan Tomašević

Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije Aleksandra Vučića, učestvovao je u jučerašnjoj "Litiji za spas Srbije".
Vučićev otac u prvim redovima u "Litiji za spas Srbije", u društvu bio i Dejan Tomašević
Foto: 021.rs

Građani koji se protive održavanju Evroprajda krenuli su juče od Patrijaršije u Beogradu u povorku "Litija za spas Srbije", koja je okončana skupom ispred Hrama Svetog Save, gde je govor održao patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Porfirije.

Među onima koji su prisustvovali litiji organizovanoj zbog najavljene šetnje za Evroprajd, bio je i otac šefa srpske države, Anđelko Vučić, piše Nova. Stariji Vučić nalazio se u prvim redovima tokom govora patrijarha, a uz njega, skupu su pristuvovali i ministar bez portfelja Nenad Popović, proterani ambasador iz Crne Gore Vladimir Božović i poznati košarkaš Dejan Tomašević.

Posle molebana i šetnje, patrijarh Porfirije naveo da je za pravoslavne hrišćane neprihvatljiva LGBTQ+ ideologija.
 
"Mi nikome ne namećemo naš način života i ne želimo da nam bilo ko, sa bilo koje strane sveta dolazi nameće svoj pogled na svet i svoje vrednosti. Nećemo da nam niko nameće svoja pravila, svoj pogled na svet, nećemo da nam bilo ko kaže šta mi treba da budemo, jer nama je mera Božija reč, zapovesti njegove", rekao je patrijarh Porfirije, obraćajući se nakon molebana ispred Hrama Svetog Save.
 
Tokom pomenutog govora, patrijarh je rekao da je protiv žigosanja u ime SPC.
 
"Protiv smo mržnje i žigosanja, nasilja u ime SPC. Mi im ne sudimo, Bog je sudija svima, molimo se za njih da spoznaju istinu Hristovu i zapovesti njegove. Ne mešamo se i to kako ko organizuje život, ali ne možemo prihvatiti lične slabosti i izbore koji nisu u skladu sa Božijim poretkom, a koji se nameću kao nova društvena norma i pravilo", rekao je Porfirije.
  • Sanja

    14.09.2022 01:05
    @Dejan
    Sve ovo što ste naveli odnosi se i na njih.Oni su takođe obespravljeni radnici kojima mač otkaza visi nad glavom i zbog njihove seksualne orijentacije.Oni takođe imaju decu,problem nasleđivanja,porodične penzije...
  • Dejan

    13.09.2022 11:33
    Licemerje
    @Sanja
    Tesko je obespravljenim radnicima npr. na lizingu koji su decnijama diskriminisani od strane agencije i poslodavaca korisnika. Pojedini rade i vise od decenije na odredjeno( rad na odredjeno moze biti max 24 meseca) a hrane decu strepeci za egzistenciju jer ima mac otkaza visi nad glavom svaki mesec. Nisam video da se neko zalaze za njihova prava. Ovima sto ih nazivate LGBT populacija( sto nema nikakve veze sa populacijom) sto buce u medijima da im je tesko imaju u R.Srbiji sva prava (uskoro ce im provuci i Zakon o istopolnim zajednicama),i zasticeni su ko beli medvedi.
  • Boki

    13.09.2022 08:41
    Udario ćaća na sina,neće da valja.Stari udbas dosao da vidi i prenese sinu informacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.