Svečano otvoren Evroprajd: Bez incidenata, prisutno mnogo policije

Podizanjem zastave Evroprajda 2022 ispred Palate Srbija, danas je u Beogradu otvorena LGBT manifestacija Nedelja ponosa.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić najavio je da će tokom Nedelje ponosa biti održano "sve što je planirano", od filmskih projekcija, koncerata i konferencija o ljudskim pravima do šetnje najavljene za subotu, 17. septembar.

"LGBT zajednici u Srbiji trebaju prava i mislim da će Evroprajd to doneti", rekao je Miletić na otvaranju manifestacije.

Dodao je da LGBT aktivistima prvi put nije dozvoljeno da Nedelju ponosa otvore u Skupštini Beograda, zbog čega su skup otvorili ispred Palate Srbija.
 
Skupu su prisustvovali i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre, kao i poverenica za ravnopravnost Brankica Janković.
 
Otvaranje manifestacije proteklo je bez incidenata, a veliki broj policajaca obezbeđivao je skup.
 
Grupa od desetak građana, protivnika održavanja te LGBT manifestacije, okupila se na Bulevaru Mihajla Pupina, noseći transparente i ikone.
  • salajka

    12.09.2022 21:45
    @Gradjanin-ka
    Samo jadno objasnjenje molim od zlostavljanog gej-a, kako si ti to bio gej od malena. Ja kad sam bila mala bila sam dete i nosam imala pojma ni o cemu !
  • Andrija

    12.09.2022 16:06
    Pošto sam lekar, struka iz kriznog štaba ćuti u vezi litija I u vezi Evroprajda očigledno da je samo rizik koncerti samo.
  • @Građanin-ka

    12.09.2022 15:47
    Evo ovako ukratko. Od malena sam bio izlozen raznim oblicima zlostavljanja i nasilja jer sam gej. Biti gej u Srbiji je nesto sto mora i treba da se krije, to je sramota za porodicu. Ponos je jedini odgovor koji covek pod tom vrstom pritiska moze da ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija