VIDEO: Ana Brnabić kaže da je diskriminišu i LGBT zajednica i oni koji diskriminišu tu zajednicu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je ona "jedina osoba u Srbiji koja je diskriminisana i od strane LGBT zajednice i od strane onih koji diskriminišu tu zajednicu".

Nju su aktivisti zvižducima dočekali u beogradskom Domu omladine gde učestvuje na konferenciji o ljudskim pravima u okviru Evroprajda.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da "iz bezbednosnih razloga" neće dozvoliti održavanje šetnje učesnika Evroprajda u centru Beograda. 

Premijerka je na konferenciji kazala da ni sama nema sva prava, da nije u braku, da ne može da usvoji dete.
 
Posle toga su je aktivisti, okupljeni u sali Doma omladine, pozvali da u subotu, 17. septembra, šeta sa njima na šta im je premijerka na engleskom jeziku odgovorila: "Niko ne može da vam zabrani". 
 
 
Brnabić je kazala da je prvi političar u zemlji koji se nije plašio ili bio posramljen što je gej. 
 
"Možda vam se to ne sviđa, ali ja se borim za vaša prava i radim najbolje što mogu", rekla je premijerka.
 
 
Ocenila je da je podigla vidljivost LGBT zajednice i pomerila granice "za bar jedan metar" samim tim što je gej premijerka na Balkanu.
 
Dodala je da bez njene podrške i potpisivanja pisma preporuke, Evroprajda ne bi bilo ove godine u Beogradu. 
 
 
Predsednicu vlade su ispred ulaza dočekali aktivisti koji su skandirali: "Hoćemo Prajd".
 
Aktivisti su razvili zastave LGBT+ zajednice i transparente na kojima piše "Premijerka zabranjuje ljudska prava", "Prajd je protiv nasilja – zato ga zabranjujete"...
  • Musaši

    14.09.2022 09:23
    Ko je bilo šta očekivao od nje-njega, šta god, taj treba da se zapita malo o sebi...
  • Diskriminalac

    14.09.2022 08:58
    Lako je biti diskriminisan kada sa tobom povezane osobe imaju firme koje dobijaju sve tendere i unosne finansijske poslove sa mašala kapitalom.
  • ...

    14.09.2022 08:46
    Pa kad se postavila i protiv jednih i protiv drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.