Popović predložena za predsednicu Evropske asocijacije univerziteta, KONUS je nije podržao

Bivša rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nije dobila podršku Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije (KONUS) za kandidata za predsednika Evropske asocijacije univerziteta (EUA)
Prema saznanjima Danasa, nju su za tu važnu funkciju predložile austrijska, mađarska i slovenačka rektorska konferencija, ali to nije bilo dovoljno da iza Popović stane njena rektorska konferencija.
Kandidatura Popović, objašnjava Danas, ne zavisi od stava KONUS, pa se očekuje da nominacije za novog predsednika EUA budu objavljene krajem oktobra, dok će glasanje biti u aprilu sledeće godine.
Popović je u vreme dok je bila rektorka Univerziteta u aprilu 2021. godine izabrana za člana Izvršnog odbora EUA na period do 2025. godine.
 
Univerzitet u Beogradu je član EUA i induvidualno i kao deo KONUS.
  • Baba & Uštipci

    14.09.2022 10:30
    Nezavisnost univerziteta
    Danas: „O samom ishodu glasanja na Rektorskom savetu KONUS-a više članova tog tela nije želelo da govori za Danas, niti smo u Rektoratu Univerziteta u Beogradu dobili pojašnjenje.”

    Pitam se zašto.
    A onda se setim gde sam.
  • Arčibald Rajs

    14.09.2022 10:22
    Čujte Srbi!
    Čuvajte se sebe!
  • Cocco

    14.09.2022 09:50
    Pobogu pa kako?
    Em nije član, tj. u guzi Njegovoj, em se usudila da, u procesu dovođenja svojih, ona podigne glas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija