Organizatori Evroprajda nakon incidenta kod crkve: Pojedinačni slučajevi neće zaseniti značaj šetnje

Beograd prajd ne podržava bilo kakav vid ponašanja tokom prajd šetnje i koncerata koji nije u skladu sa prethodno izdatim uputstvima i zakonima Srbije, objavljeno je na Tviter nalogu te organizacije.

"Žao nam je ukoliko je došlo do povrede religijskih i nacionalnih osećanja. Nećemo dozvoliti da pojedinačni slučajevi zasene istorijsku važnost jučerašnjeg Evroprajda, ujedino i najmasovnijeg prajda u našoj zemlji do sada", navodi se u objavi.

Ova objava usledila je pošto je na društvenim mrežama objavljena fotografija jednog učesnika Evroprajda.

On je ispred Crkve Svetog Marka skinuo donji veš i pokazao zadnjicu.

  • @Mihajlo

    18.09.2022 20:43
    Ljudima kao da je promakla cinjenica da ovo nije bio beogradski prajd vec europride. Vecina stvari za koji se ljudi kace su vezane za ljude koji su dosli iz inostranstva. Nije bilo nikakvih natpisa oko nezavisnog Kosova. Gosti prajda sa Kosova su nosili transparent na kom je pisalo da su iz Kosova. Evropljani pokazuju solidarnost sa ljudima u Ukrajini i zato su neki nosili ukrajinske zastave, sta je tu tacno problem? Da li Rusija ratuje na teritoriji Ukrajine ili obrnuto? Sto se tice onog lika sto se obukao kao isus i onog sa halterima, to je njihov odnos prema religiji i to je njihovo pravo. Mozda i njih vredja vase nametanje hriscanstva kao nekih univerzalnih vrednosti, pa vam opet ne prete.
  • Mihajlo

    18.09.2022 19:29
    Malo po malo
    Pomerate granice.
    Nemam ništa protiv šetnje gej građana i borbe za prava kroz iste, ali protiv sam nametanja agende lgbt... nevladinih organizacija jer one se ne bore za bolji položaj gej građana ove zemlje već se bore za ciljeve organizacija kojima pripadaju. Dokaz za to su provokacije hrišćanski orjentisanih građana(od kojih pojedince ne aboliram zbog njihovog provociranja) a i šta će zastava MAP-a na paradi!?
    Nekom očigledno odgovara stvaranje ovakve atmosfere u društvu i uzgajanje ekstremizma bez obzira sa koje strane dolazi.
  • PoP

    18.09.2022 18:41
    Ironija
    Organ bezbednosti ne podržava bilo kakav vid ponašanja tokom prajd šetnje i koncerata koji nije u skladu sa prethodno izdatim uputstvima i zakonima Srbije.
    To što pojedinci pripadnici bezbednosti tuku, to ne podržavamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.