Putin: Redovno razgovaram s Vučićem, nastavićemo da produbljujemo saradnju

Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država u Moskvi.

"Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo. Oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram s predsednikom (Aleksandrom) Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje", rekao je ruski lider, javlja Sputnjik.

On je rekao da Rusija ceni napore srpskih prijatelja da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj sceni i dodao da će Rusija i Srbija nastaviti da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

"U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti", zaključio je Putin.
 
Na svečanosti je prisustvovao srpski ambasador u Moskvi Momčilo Babić.
  • Ma

    20.09.2022 21:03
    nejasno je ko tu sa kim priča, da li putin sa četničkim vojvodom, da li Vučic sa Petrom Velikim, a čini se da ima dosta kombinovanih učesnika iako su samo dvojica na telefonu.
  • Лиманац

    20.09.2022 19:34
    z
    Братски односи Србије и Русије су нераскидиви!
  • @Дигитални варварин

    20.09.2022 19:33
    "...у децембру, када браћа Руси буду у топлим собама, у исто време док се твоји немачки суседи, заједно са тобом, умотавају у ћебад и јоргане. Лепа ће бити надолазеће зима, једва чекам да почне..."

    Želeti drugima zlo je tako svetosavski... i tako daleko od hrišćanstva.
    Još jedna litijaška "vrednost".
    Bravo srBendo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.