Pink dobio prekršajnu prijavu zbog emisije u kojoj Vučić izlazi iz frižidera

Regulatorno telo za elektronske medije podnelo je prekršajnu prijavu protiv TV Pink, zbog emisije u kojoj je Vučić izašao iz frižidera tokom kampanje.
Nakon pisanja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) da je Pinkova izborna emisija u kojoj je Aleksandar Vučić izašao iz frižidera kršenje zakona, REM je podneo prekršajnu prijavu.
CINS je u julu ove godine pisao da je emitovanjem ove emisije Pink prekršio zakon, ali da REM nije podneo prekršajnu prijavu. Dva meseca kasnije, prijava je podneta nakon dopunskog izveštaja stručne službe REM-a, a u njoj se, između ostalog, navodi da je ta emisija zapravo oglas i da je umesto zakonom dozvoljenih 12 minuta u toku jednog sata, trajala skoro dva sata. Ona takođe nije na propisan način odvojena od ostatka programa, piše CINS.
Kako se navodi u tekstu, REM je u prekršajnoj prijavi naveo i da je tokom poslednje izborne kampanje Pink 43 minuta uživo prenosio izbornu konvenciju Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu.
 
Dodaje se da je REM prekršajne prijave podneo i protiv Prve i televizije Happy. Prva je poput Pinka prenosila konvenciju SNS-a iz Niša, a Happy je promovisao Ivicu Dačića u jednoj od svojih emisija duže nego što je to zakonom dozvoljeno.
 
S obzirom na to da je reč o političkoj promociji izbornih lista, ni Prva ni Happy, poput Pinka, nisu na propisan način ove reklame odvojili od ostatka programa, što je REM takođe naveo kao njihove prekršaje, navodi CINS.
 
Finalni izveštaj REM-a o medijskom izveštavanju tokom izborne kampanje 2022. usvojen je u avgustu. Iz izveštaja se vidi da je vladajuća SNS dominantnu ulogu imala na Pinku, ali i na ostalim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću.
  • Gavril

    22.09.2022 13:16
    Ide gas. Aca poručuje da će dumremo svi. Ponovo. Rekli mu neki predstavnici afričkog plemena da kreće svetski sukob za mesec ,dva. Tako da se ne ljutimona njega što je i onako rasturio sve u državi.
  • Aleksej

    22.09.2022 12:10
    Srpska Nepismena Stranka
    Super, brzi su, samo nekoliko meseci kasnije.
  • K.

    22.09.2022 12:07
    A 1.5 miliona eura
    koje RTV PINK/Željko Mitrović dobio pred izbore od ovog čoveka na slici iz frižidera gde su?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.