Srbija zbog premišljanja oko Prajda na listi praćenja građanskih sloboda

Srbija je dodata na listu globalnog saveza organizacija civilnog društva CIVICUS za praćenje zemalja u kojima je došlo do brzog pada građanskih sloboda i ljudskih prava.

Do ovoga je došlo zbog premišljanja vlasti o odluci da dozvoli Evroprajd, saopštile su Građanske inicijative.

Srbija je dodata na listu za praćenje pada građanskih sloboda i zbog ograničenja protesta o ekološkim pitanjima i zbog SLAPP tužbi usmerenih protiv aktivista za zaštitu životne sredine.

Samo nekoliko dana pre tog panevropskog skupa, vlasti su zabranile taj miran marš, da bi nekoliko sati pre događaja revidirale svoju odluku, podseća se u saopštenju.
 
Novu listu za praćenje objavio je CIVICUS Monitor, onlajn platforma koja prati najnoviji razvoj u oblasti građanskih sloboda, uključujući slobodu izražavanja, udruživanja i mirnog okupljanja, u 197 zemalja i teritorija.
 
Pored Srbije, ostale zemlje na listi za praćenje su Gvatemala, Gvineja, Šri Lanka i Zimbabve.
  • Bole

    22.09.2022 17:01
    Ljudi moji sta nas uopste zanima sta ce zapadne zemlje reci.
  • @Puniša

    22.09.2022 16:00
    Pa evo ne znam ni sam zasto sam u zivotu dobio batine i bio napadan na sred ulice samo jer sam gej, vi mi otvorite oci mudri predstavnice velike vecine.
    Sa druge strane zasto se trose pare npr za obezbedjivanje 1000 utakmica u toku godine?
  • Puniša

    22.09.2022 15:01
    ...
    Niko ne brani da se besplatno šeta bilo ko. Zašto se troši tolika lova na 0,1% stanovništva, čime su toliko privilegovani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija