Ne davimo Beograd: Aktivista protiv gradnje kamenoloma krvnički pretučen

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je da je Miroslavu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma "razbijena glava u mučkom napadu".
Ne davimo Beograd: Aktivista protiv gradnje kamenoloma krvnički pretučen
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako su naveli u saopštenju, Perović je presretnut u ulazu u zgradu i krvnički pretučen. 
 

Ne davimo Beograd poziva državne organe da zaustave nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića, gde investitor planira gradnju kamenoloma.

Podsećaju da građani Gradine i Kosjerića mesecima protestuju na barikadama u strahu od posledica koje će ovaj kamenolom ostaviti po njihovo zdravlje i životnu sredinu, a sada su meta batinaša.
 
"Građani Gradine i Kosjerića su žrtve interesa moćnika. Ukoliko pravosuđe ne reaguje, jel to znak da treba da se jurimo sa štanglama po ulicama da bi se zaštitili od bahatih nasilnika? Pozivam policiju da hitno istraži ko stoji iza ovog napada i pokaže da niko nije iznad zakona", izjavio je narodni poslanik Robert Kozma i poručio da će pokret Ne davimo Beograd pružiti svu podršku ljudima u protestu.
 
 
U saopštenju navode da je potvrdu da je izgradnja ovog kamenoloma svojevrsno nasilje nad prirodom i ljudima dalo čak i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poništavajući u avgustu dozvolu koju je opština Kosjerić izdala preduzeću Gradina Kamenolom doo. jer ne postoji studija o proceni uticaja na životnu sredinu kamenoloma.
 
Pokret Ne davimo Beograd će u znak podrške građanima Kosjerića organizovati protestnu solidarnu podršku ovom kraju.
  • Laloš

    22.09.2022 14:51
    Čuj država da ih zaštiti, država je i razbila glavu aktivisti a jedva čeka i ostalima isto to da učini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija