Novi Prajd u Beogradu zakazan godinu dana unapred: "Da državni organi imaju dovoljno vremena"

Beogradski Prajd zakazan je za 9. septemar 2023. godine, a organizatori su poručili da ga prijavljuju skoro godinu dana ranije kako bi državni organi imali dovoljno vremena da obave sve pripreme.
Novi Prajd u Beogradu zakazan godinu dana unapred: "Da državni organi imaju dovoljno vremena"
Foto: 021.rs
Kako navode, zahtevi Beograd prajda ostaju isti još od 2017. godine.
 
"Podrazumevaju usvajanje Zakona o istopolnim partnerstvima, Zakona o rodnom identitetu, javnu osudu vlasti za govor mržnje i nasilje koje je usmereno ka LGBTI+ zajednici, edukaciju mladih o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu, rehabilitaciju svih građana Srbije koji su pre 1994. godine bili sudski i na druge načine progonjeni zbog svoje seksualne orijentacije", navedeno je u saopštenju organizatora.

Beograd prajd zahteva od policije i tužilaštva da bez odlaganja pronađu i procesuiraju sve one koji su bili nasilni prema učesnicima ovogodišnjeg Evroprajda i da time jasno pokažu da država ima volje i snage da se obračuna sa nasilnicima i garantuje bezbednost svima.

Kako je u saopštenju navedeno, ovogodišnja zabrana šetnje Evroprajda koju je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, bila je neprihvatljiva i od Ustavnog suda očekuju da zabranu proglasi neustavnom.

  • /

    25.09.2022 15:45
    /
    zasto je izostavljena dostupnost lekova za prevenciju i lecenje od hiva.
    i to je jedan od zahteva
  • Steva

    25.09.2022 15:18
    sramota je kako nam dobro ide
    Ha,ha ovima se baš mnogo dopalo prajdovanje usred Beograda. Već vidim da će navijači imati posla a i popovi litijaši kojima prajdovci elegantno otimaju klijentelu.
  • @Dr

    25.09.2022 14:25
    Ako si vec dr. valjda znas google da koristis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija