Božović: Naša drama se odvija u Vučićevoj glavi - biti optimista ovde je ravno gluposti

Predsednikovu ideju o formiranju velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak Srbije, sociolog kulture Ratko Božović ocenjuje kao jednopartijski pluralizam i "političku arheologiju".
Božović: Naša drama se odvija u Vučićevoj glavi - biti optimista ovde je ravno gluposti
Foto: FoNet (Milica Vučković)

Božović predviđa da će do bilo kakve sloge teško doći, jer smo daleko od ideje da vlast želi opoziciju i da je toleriše, a kamoli da je pridobije za sebe, pošto je prethodno već rasturila.

"Nešto će se smisliti, nešto će se, ružna je reč – skarabudžiti, ali nešto će se skrpiti oko toga", ipak procenjuje Božović, uz opasku da se naša drama odvija u Vučićevoj glavi, a da je njegova trenutna zamisao nedovršena i u velikoj meri neodređena.

Kako je protumačio, Vučić sada smišlja jednu novu "opoziciju privida", jer je nemoguće napraviti organsko zajedništvo kod ovakve i ovolike podele, koju je predsednik i napravio. Božović smatra da bi Vučić sada lakše podneo odgovornost zbog odluka koje mu slede, ukoliko bi uz njega bile stranke koje su mu bliske, ali da prava demokratska opozicija tu nema šta da traži.
 
To je, kako je ukazao, pomalo i priča o ostavštini, pošto Vučić odlazi sa čela Srpske napredne stranke.
 
"On razmišlja koga će sve imati da ostavi da odigra sigurnu igru u koju je on uveliko ušao, koju nije dovršio i koja je pomalo trapava, ali se mora dovršiti", obrazložio je Božović za FoNet.
Božović naglašava da mi ne znamo šta se dešava u vidnom polju, a ni iza scene, da je poprilična entropija i da su stvari u magli i da nema jasnog vidika.
 
"Biti ovde optimista, ravno je gluposti", zaključio je Božović.
  • G

    25.09.2022 16:35
    G
    Pod hitno svgnuti AV sa vlasti! Za 24h vecina gradjana ce reci sto smo sve ovo trpeli 10 godina isto kao Milosevica kada smo oterali!
  • Pićuka

    25.09.2022 15:28
    Gavril, svestan je da je SNS u raspadu, to je čista klijentelistička stranka. On ima patološko pisihološku opsesiju da uđe u istoriju kao Kemal Ataturk. Njegovi kapaciteti su na nivou famoznih, opskurnih fudbalskih navijača. Kada se kaže krezubi glasači, ne misli se na stomatologiju nego na stanje svesti.
  • Gavril

    25.09.2022 14:01
    Ovaj Srpski blok što se formira, jel to kao kad firma proglasi stečaj a gazda otvori drugu firmu pa sve iz početka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.