Selaković: Napadi zbog sporazuma sa Rusijom su pokušaj disciplinovanja Srbije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da napadi zbog njegovog potpisivanja sporazuma sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim predstavljaju "pokušaj disciplinovanja Srbije".
"Nije reč u tom potpisivanju ni o kakvoj političkoj zaveri ni zloj nameri. Nema pravnu važnost i isto potpisujemo sa mnogim državama u svetu", rekao je Selaković za TV Hepi.
Na podsećanje da je izjavio kako Srbija neće priznati referendume u Ukrajini, koji su upravo održani, on je naveo da je međunarodno pravo "jasno".
"Ako bi menjali svoj principijelni stav, pucali bismo sami sebi u nogu, pljunuli bi na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN). Stav je racionalan, razuman. Kako bismo onda branili našu poziciju ostanka Kosova u Srbiji", rekao je Selaković.
 
On je naveo da Srbija nije uvela sankcije Rusiji jer i tu ima ima svoj racionalni pristup.
 
Na pitanje o mogućnosti da Rusija bude izbačena iz UN, ili da joj se oduzme pravo veta, on je rekao da nije mali broj ljudi govorio o tome, što znači da "neko tu ideju verovatno ima u glavi".
 
"Za nas je od suštinske važnosti da je Rusija u SB UN, koja brani naše interese povodom Kosova. Bez nje, to bi bilo za nas katastrofa", rekao je Selaković, navodeći da se nada i veruje da se to neće desiti i da će što pre doći do mira između Ukrajine i Rusije.
  • Pićuka

    28.09.2022 17:20
    Vi pajvani ništa ne razumete. Rusi vas muljaju, referendum o otcepljenju, Rusi ga ratifikuju, ode Kosovo, što je realno i na kraju naj...će sirotinja raja. A vama lepo.
  • Momo

    28.09.2022 14:13
    Pomoć
    A što je to pitpisano pa se krije, je li možda vojna pomoć u ljudstvu, (mobiliz), samo pitam.
  • C

    28.09.2022 12:09
    C
    Nama je disciplina bila potrebna jos od 88 i uvek na kraju dobijemo batine! Sada nas treba bukvalno ultimatum od strane EU ili umrite od siromastva! Ajde bre na sta ovo lici AV hoce da glumi lukavog drzavnika dripac obicni koji ga je Soros postavio kao prelazni most!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija