Pokrenuta inicijativa da se kamionima zabrani preticanje na auto-putu

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović pokrenuo je inicijativu da se teretnim vozilima zabrani preticanje na auto-putu, sa ciljem dodatnog ubrzavanja saobraćaja i podizanja bezbednosti.
Pokrenuta inicijativa da se kamionima zabrani preticanje na auto-putu
Foto: 021.rs
Praktično, novim propisom biće onemogućeno preticanje kamiona kamionom, piše Blic.
Trenutno važećim zakonskim propisima iz oblasti saobraćaja u Srbiji ne postoji ograničenje preticanja za teretna vozila, osim na mestima gde se to izričito zabranjuje postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
"Analizirali smo pozitivnu uporednu praksu i sprovođenje različitih pilot projekata vezanih za zabranu preticanja teretnim vozilima na auto-putevima. Pokazalo se da dobre rezultate u kontekstu ubrzanja saobraćaja daje zabrana preticanja za teretna vozila na auto-putevima u određenim vremenskim intervalima kada je pojačan intenzitet saobraćaja, recimo od 6 do 18 časova. Zabranom preticanja za teretna vozila na auto-putevima će se smanjiti gužve, ubrzati saobraćaj i dodatno povećati bezbednost učesnika u saobraćaju", rekao je Momirović na "Blic".
 
On je dodao da je zahtev o izradi studije upućen jutros "Putevima Srbije".
 
Cilj zabrane preticanja za teretna vozila na auto-putevima je ubrzavanje saobraćaja i to da do Severne Makedonije, Bugarske, Grčke, naši građani stižu sat vremena ranije.
 
Kako je ministar istakao, namera je da već sledeće letnje sezone ova mera stupi na snagu.
  • Aca

    02.10.2022 11:12
    Falično
    Da bise to ostvarilo, povećani protok saobraćaja, potrebno je imati još jednu traku. Predlog je sasvim odgovarajući ali treba da bude od 21-7h. Veći je problem pretovari koji su kod onih koji prevoze rasute terete. Niko više ih ne pokriva, kamenje pršti na sve strane. Bahatost u vožnji i prekoračenje brzine, u cilju još jedne ture i ja sam jači. Oni svi rade za državne projekte a institucije ćute.
  • Kočijaš

    28.09.2022 23:05
    ,
    Uredite prvo puteve, parkinge i pre svega u Srbiji intenzitet saobraćaja nije toliko velik da bi se ti pravio pametan jer si pročitao u novinama da je negde zabrana preticanja.
    Jebenu obilaznicu oko Beograda niste u stanju da završite na vreme, a ti pametuješ o zabrani preticanja...
  • Ja

    28.09.2022 22:12
    Ja
    5 minuta se vukao kamion da obidje onog drugog, briga ih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.