Vučić predstavljen kao Hitler "sa brčićima" u hrvatskom listu, stižu osude ministara Srbije

Stižu osude za naslovnu stranu hrvatskog magazina Ekspres, na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić poredi se nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbija navodi kao fašistička država.
To su osudili ministri u tehničkoj Vladi Nikola Selaković, Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović.
 
Na naslovnoj strani Ekspresa objavljene su, pod naslovom "Hrvatska između tri mini fašizma", fotografije Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana i buduće premijerke Italije Đorđe Meloni sa docrtanim hitlerovskim brčićima, u bojama zastava tih zemalja.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković upozorio je da država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma.
"Nesporno je da u Hrvatskoj postoje i oni koji se trude da neguju antifašističku tradiciju, međutim oni bi, pre nego što krenu da docrtavaju Hitlerove brčiće na portrete predsednika Srbije, unuka žrtve jasenovačkog ustaškog nacizma, i najviših državnih zvaničnika Mađarske i Italije, i trebalo da se pozabave pitanjem kako je moguće da u 21. veku hrvatska omladina paradira Milanom uz falangističke pozdrave i povike "za dom spremni", zapitao je Selaković.
 
Ministar unutrašnjih poslova Vulin je konstatovao da uporediti unuka ustaške žrtve Vučića sa Hitlerom mogu samo Hrvati.
 
"Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika, uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment", rekao je Vulin.
 
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je naslovnu stranu Ekspresa kao nastavak medijske kampanje protiv Srbije i Vučića, kao i da takve ilustracije i tekstovi predstavljaju sramotu za magazin i da očekuje od predstavnika vlasti u toj zemlji da reaguju i osude pisanje Ekspresa.
 
"Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast. Svako poređenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva", istakla je ona.
  • Pera

    02.10.2022 07:56
    Ljubav
    Znaci konacno du poceli da ga stuju u vole. Uneju oni sa iskazu svoja osecanja ali na cudan nacin
  • Marta

    30.09.2022 20:31
    Braco Hrvati!
    Uzmite na Vucka kod sebe, da se osrca kao kod kuce, a da mi danemo dusom malo!
  • Bitka za Odzak

    30.09.2022 20:12
    Bitka za Odzak je poslednja bitka na tlu Evrope u 2 svetskom ratu. Dogodila se 29.maja 1945 god mesec dana posle smrti Hitlera i 28 dana posle pada Berlina i posle kapitulacije Nemačke. U Odzaku su porazene Ustase od strane partizana i konacno kapitulirala Paveliceva NDH . I sada oni da crtaju ovakve slike ? Jadno, lazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.