Vučić: Srbija će se uskladiti sa viznom politikom EU da je ne bi koristili za put do zapada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija do kraja godine uskladiti sa viznom politikom EU da je niko ne bi mogao koristiti kako bi preko nje ilegalno otišao na zapad.
"Srbija će se do kraja godine značajno uskladiti sa viznom politikom Evropske unije, tako da Srbiju neće moći da koriste kao dolaznu zemlju neki koji je koriste, ne zbog stvarnih potreba, nego zbog potreba ilegalnih migracija dalje ka zapadu", rekao je on novinarima posle sastanka o imigraciji sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.
Dodao je da je Srbija, kada je reč o migracijama, specifičan slučaj, jer osim migranata sa Bliskog istoka ima izbeglica i iz Rusije i Ukrajine.
"Ponovo imamo rast dolazaka sirijskih, avganistanskih, pakistanskih izbeglica, a sa druge strane imamo dolazak ljudi iz Rusije u sve većem broju. Na današnji dan imamo registrovano oko 17.000 samo onih koji imaju dozvoljen boravak na godinu dana iz Rusije. To je sve ne mali teret za jednu relativno malu zemlju kao što je Srbija", rekao je Vučić.
 
Srbija će, dodao je, biti odgovorna i ozbiljna i pouzdan partner austrijskim i mađarskim prijateljima.
  • Jogi Letač

    03.10.2022 22:44
    Opa, udaramo vize Rusima? Nisu nam više slovenska braća? Rusofili su zabagovali, ne znaju šta sada da rade.
  • Лиманац

    03.10.2022 22:21
    Novi Лиманац
    Uskladite svu politiku sa EU da mozemo konacno da idemo ka napred, umesto sto zavlacite narod 10 godina i drzite nas u mestu.
  • B&B

    03.10.2022 20:22
    Prijatelj
    Kakvi crni prijatelji, prestani to kao mantru da ponavljas, nego ako si drzavnik onda reci ovom Austrijancu da gasa sa juznog toka nema, ako hoce neke viskove to mora da plati po ekonomskim cenama. Zato je i dosao tu da glumi postovanje prema Srbiji da bi dobio koji kubik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.